Mit kell csinálni ahoz hogy elismerjenek fajta ként egy bizonyos kutyákból született keveréket?
Régen ekünk németjuhász újfullandi bernipásztor keverék kutyánk volt és az állatorvos nem alig hitte el hogy nem valami fajtatiszta kutya. És gondoltam valaki vagy akár én is tenyészthetnék majd ilyen fajtát mert ezeknél a keverékeknél szebblutyát még életemben nem láttam.
Bocsi ha valamit elírtam.
Azért a legtöbb fajta évszázadok szelekciós eredményeként olyan amilyen napjainkban. És mindnek célja volt/van, vagy vadászkutya, vagy pásztor, társasági, stbstb. Nem csak úgy van mert szép. :) Aranyos gondolat de tényleg hatalmas összegeket kellene beleölnöd hogy egyáltalán előremozdítsd ezt, és ha nincs úgy érdeklődés akkor annyi neki, kidobott pénz.
A Amerikában divatos labradoodle és társai úgy tudom első sorban azért lettek kialakítva mert hipoallergének, de ettől még azok sem bejegyzett fajták, nincsenek elfogadva az FCI által. Ha úgy nézed sok évszázados fajta sincs elfogadva mint fajta, ilyen például a hortobágyi sinka, pedig azon ha jól tudom ment egy ideig a huza-vona, hogy el legyen fogadva. Szóval ez nem olyan egyszerű, rengeteg tényezőből áll, rengeteg genetikai szűrést kellene végezni, és mivel írtad nincs meg ez a kutya, és amúgy is valami több generációs keverék, így legalább két teljesen különálló egyed kellene a tenyésztéshez. Rengeteg támogató is kellene a hátad mögé stbstb, ez nem megy egyik percről a másikra. Ha érdekel ez a szakma, mert ez az, tanulni kell évekig genetikát meg megfelelni egy csomó mindenben hogy valaki tenyésztő legyen akkor nézz utána esetleg végezd el, de keverékből a te életedbe nem lesz elismert fajta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!