Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire érdemes figyelni egy...

Mire érdemes figyelni egy Husky-nál?

Figyelt kérdés

Szeretnék valamikor egy kutyát. Elsősorban a husky-k tetszenek nekem, szerintem igazán gyönyörű kutyák. Az érdekelne engem, hogy mire kell figyelni egy husky nevelésekor? Van valami különleges tulajdonsága, ami miatt más módszereket, más megközelítést kell alkalmazni nevelésekor.

Milyen tapasztalataitok van a fajtával kapcsolatban? Könnyen lehet nevelni őket vagy inkább 'szabad lelkűek'?

Van valami, ami fontos lehet egy huskynál? Például betegségek, amik a fajtára jellemzők, vagy valami más dolog?

2018. nov. 24. 20:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

A szánhúzók alapvetően nem a mi éghajlatunkra vannak kitalálva. Télen nem fázik kint, nyáron viszont szenvedés neki a melegben. Ami nagyon fontos a husky-val kapcsolatban, hogy napi 20-30km futás meg sem kottyan neki. Ők a nagy mínuszokban pihenés nélkül húzzák a szánt sok kilométeren keresztül a saját éghajlatukon. A sima napi séta pórázon semmire nem elég neki. Makacsak, önfejűek és nagyon gyakran panaszkodnak a gazdik arra, hogy szöknek. Szoktunk együtt bandázni egy husky-val, (ivartalan szuka) ő például bicikli mellett fut a gazdival napi 10-15km-t, családtag, soha nem volt elhanyagolva és ennek ellenére folyton úton van a városban. Csoda, hogy eddig semmi baleset nem érte.

Biztosan lesz majd olyan husky gazda a válaszolók között, aki majd felsorolja, hogy miért érdemes ezt a fajtát választanod, én lebeszélnélek arról, hogy ezt a rendkívül szép, de "nem egyszerű" kutyát válaszd.

2018. nov. 24. 20:39
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon makacsak

Elképesztő magas energiaigényű MUNKAKUTYÁK

Fontos hogy tenyésztőtől vedd.

2018. nov. 24. 21:12
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Huh én is csak lebeszélni tudlak róla.

Önfejű, makacs, pörgős és domináns fajta. Kezdő kutyásnak egyáltalán nem való.

Barátnőmnek van. napi szinten futnak/bicikliznek 10-15km-t + Tanítja + labdáznak este fel órát.

2018. nov. 24. 21:31
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Első kutyának semmi esetre sem lenne szabad ezt a fajtát választani! Sajnos divat lett a tartásuk a felszínes tinik és csitrik közt, holott semmit nem tudnak a fajtáról.

A nevelése piszok kemény, tudatosságot, következetességet igényel. Nem rajtuk kell megtanulni nevelni! A napi fárasztásuk szintén komoly. Munkakutya, a séta és játék édes kevés neki.

2018. nov. 24. 21:57
 5/14 anonim ***** válasza:
41%
Lehet le leszek oltva de megírom èn is a tapasztalataimat. Nekünk is van husky kutyusunk. Mindenki megpróbált lebeszèlni a fajtától. Szerencsére nem sikerült. Imádjuk sokat foglalkozunk vele. Sajnos most egy hónapja egèszsègi okok miatt nem tudok vele menni futni. A kislányom játszik vele suli után. Egyszer sem szökött el hallgat ránk.
2018. nov. 27. 17:00
 6/14 anonim ***** válasza:
35%
Utolsó, a te kutyádnak sem lehet sok köze Huskyhoz. Szaporítós keverék, talált?
2018. nov. 30. 18:37
 7/14 anonim ***** válasza:
18%
Kèpzeld el a válaszom nem. De jó, hogy te ennyire okos vagy. Esetleg jós??
2018. dec. 1. 18:48
 8/14 anonim ***** válasza:
18%
Az a problèma hogy nem szökik vagy az hogy hallgat ránk??? Ha azt írnám hogy szökik akkor még azt vágnád a fejéhez" minek olyan kutya amihez nem èrtesz" Ugye???
2018. dec. 1. 18:50
 9/14 anonim ***** válasza:
27%
Képzeld el, száz százalék, hogy az. És igen, ezt onnan tudom, hogy ilyen okos vagyok, vagy inkább, ennyire tájékozott.
2018. dec. 1. 19:24
 10/14 anonim ***** válasza:
18%
Remek. Örülök neki.
2018. dec. 1. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!