Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kanari szigeteki kutyabol...

Serenity-cica kérdése:

Kanari szigeteki kutyabol kant vagy nostenyt erdemes venni? Mire kell figyelni? Osszeszoktathato egy 5 hos nosteny pincsivel? Mennyire tanithato? Mekkora a mozgasigenye?

Figyelt kérdés
eddig csak staffim volt, de regi vagyam egy kanari szigeteki kutya. a nosteny vagy a kan jamborabb? en egy nagymeretu bocit szeretnek, aki idegenekkel nem baratkozik, de a teruletet megvedi. es ivazabol kanhoz huzna a szivem, de ugy hallottam a nostenyek kezesebbek. en nem igazan tudom eros kezzel fogni, de a staffikat is a parom nevelte es jamborak voltak. tulsagosan is es ezert el tudtak lopni oket. nem szeretnem ha ez megegyszer megtortenne, ezert kerek segitseget vasarlas elott. jah! ivartalanitas utan szokosek? mennyire dominansak? ivartalanitani a pincsi miatt mindenkepp szeretnem. viszont fulet vagatni nem akarok.

#kanaru
2014. júl. 8. 21:38
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem kan van. 13 évet tölti idén. Rengeteget kell vele sétálnak járni. És mindennap menni ahhoz hogy normális legyen. Alapból védi a területet ne aggódj
2014. júl. 8. 22:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Miért pont ezt a fajtát választottad? :) Mennyire néztél utána a fajtának, mennyire ismered? Ahogy olvaslak dogo típust (kiállítási, show vonal) szeretnél, így ezt a típust könnyebb kezelni, hiszen kevésbé temperamentumosabb a presa vonalnál. Érdemesebb szukát választani, hiszen nagy átlagban simulékonyabbak a kanoknál, bár mindig van kivétel.
2014. júl. 8. 22:06
 3/10 A kérdező kommentje:
honnan tudom, hogy melyik kiallitasi vervonal? torzskonyves szuloktol neztem, de erdeklodni azert erdeklodok itt inkabb, mert aki itt valaszol az ugye semleges. nem all erdekeben, hogy tolle vasaroljak. egyik ismerosomnek volt kanari szigeteki kutyaja anno es szerelmes lettem bele valamiert. kolyokkent szerintem nem szepek, de a felnottek gyonyoruek. nem tul nagyok, de nem is szobacirkalok. rotim volt anno. szuka es jambor. de a staffiknal a kan volt a boci es a lany volt a problemasabb. ezert kerdeztem, hogy a kanariaknal mi a.helyzet.
2014. júl. 8. 22:49
 4/10 anonim ***** válasza:

A show vonal-ra jellemző, nagy robosztus test, vastag csontozat, masztiffosabb megjelenés, nyugodtabb jellem, könnyebben kezelhetőbb, kisebb mozgásigényű a presa típussal szemben pl: [link]

[link]

[link]

Presa típus: sokkal nagyobb mozgásigényű, öntörvényűbb, makacsabb, több idő kell, hogy megérjen szellemileg, kitartóbb, szívósabb, vékonyabb csontozatú, általánosságban kisebb testalkatú. Erős, következetes kéz szükséges hozzá.

Pl: [link]

[link]

Mindenképp törzskönyves kölyköt (örökletes betegségekre szűrt) szülőktől vegyél, akár dogo típust, akár presa típus mellett döntesz. Hiszen nagy testű fajta, sok öröklött betegséget hordozhat. Illetve nem mindegy milyen lesz az idegrendszere. Csakis jó helyről érdemes venni.

2014. júl. 9. 00:13
 5/10 A kérdező kommentje:
pont az elso tipust neztem ki. most megyek is megnezni oket, de egyenlore csak korulnezek. szeretnek tobbet is megnezni a vegleges dontes elott. koszonom a kepeket, igy konnyebb lesz valasztani. :-) meg egy kerdes, hogy a szuka pincsi melle szuka vagy kan? ivartalanitas utan is dominans marad?
2014. júl. 9. 17:49
 6/10 anonim ***** válasza:

Jól teszed érdemes minél több helyre elmenni, hogy tartják a kutyákat, beszélgetni a tenyésztővel. Majd ha jobban beleásod magad a fajtában, majd észreveszed, hogy mennyire különbözőek lehetnek a kutyák, ugye ez függ milyen vérvonallal tenyésztenek.

Én meglévő szuka kutyához kant vennék( ivartalanítva), nemtudom, nálam ilyen berögződés, hogy jobban elvannak :). Viszont láttam már két szuka kutyát is probléma mentesen együtt élni, és láttam már az ellenkezőjét, hogy örök harc folyt közöttük. Nagyon sok múlik a határozott, következetes nevelésen. Igaz általánosságban, hogy a szukák bújósabbak, de nem minden egyedre igaz. Nekem szuka kutyám van, igaz bújós, viszont nagyon domináns más kutyákkal. Ami nagyon fontos, hogy legyen egy következetes ember a családban, mivel nem egy kistestű kutya cirka 60 kg-os fajta, fontos hogy kordában tudjátok majd tartani, mert fajtájából adódóan idegen kutyákkal különösképp domináns, ha nincs eléggé megnevelve és megindul valahova, se szóval, se erővel nem fogjátok tudni visszatartani. Ezért is kell nagyon a nevelésére odafigyelni.

Ha kellőképpen le van fárasztva (naponta séta, játék, tanulás), ivartalanítva lesz, akkor semmi oka nem lesz rá, hogy szökjön.

2014. júl. 9. 19:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja és még egy kérdésedre a válasz! Saját kutyámból indulok ki, hogy ivartalanítás után is ugyanolyan domináns maradt.
2014. júl. 9. 23:16
 8/10 A kérdező kommentje:
igazabol azert gondolkozunk nagyon, mert szolgalati lakasba lenne elhozva. ami azt jelenti, hogy telen szaladhat amennyit akar, de nyaron a lakas + terasz + napi ketszer 1 ora seta + hetente egyszer egy hosszabb seta + ugye a tanitas elegge lefarasztja-e. mert ha nem, akkor semmikeppen nem hozzuk el, mert az neki csak rossz lenne. a tenyeszto szerint eleg neki. de azert mi szeretnenk meg atgondolni, nezelodni.
2014. júl. 10. 23:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Inkább ne kapkodjátok el, de tényleg. Nézzetek el több helyre. Sajnos kis hazánkban elég kevés a jó tenyésztő, nagyon sok a tenyésztőnek hirdetett szaporító. Egy igazi tenyésztő nem tukmálja rá az emberre a kölyköt, elmondja a negatív tulajdonságát is a fajtának... stb. Nem érdeke mindenáron eladni a kutyáit.

Ahogy írtad, hogy naponta lenne sétáltatva, foglalkozva vele, szerintem jó helye lenne nálatok. De ezt nektek kell éreznetek, hogy egy ilyen típusú kutyát szeretnétek akár 10-15 évre. A lényeg ne kapkodjátok el, nehogy bele szaladjatok egy rosszminőségű kutyába(diszpláziás, ideggyenge stb..), mert akkor egy vagyont fizethettek a dokinak. Csak azért is írom, mert és anno 9 éve így jártam :( igaz más fajával. De nem kívánom senkinek. Ezért is erősködöm, hogy mindenki alaposan nézzen utána, hogy tényleg jó helyről vegye.

Ha esetleg lenne kérdésed később is, nyugodtan kérdezz, akár privátban is, eléggé beleástam magam már a fajtába. :)

2014. júl. 11. 13:45
 10/10 A kérdező kommentje:
koszonom, irtam privatban :-)
2014. júl. 11. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!