Kutyaiskolai foglalkozás után: behúzott farok?
Milyen kutyaiskola? Milyen módszert alkalmaznak? Történt-e valami rossz élmény vele a suliban? Mondjuk másik kutya neki ment, ledominálták vagy valami.
Illetve miért jártok, sokan vannak-e, kölyökkori szocializáció volt-e?
Én egy állatorvosi vizsgálatra is elvinném, lehet fájdalmai vannak, ami az extra mozgástól, igénybevételtől jön elő, ami a kutyasuliban éri.
Egyébként, ha már ott vagy a kutyasuliban, miért nem kérdezed meg az oktatótól? Mi semmit nem látunk, ami ott történik, ő pedig mindent. Szóval erre neki kellene tudni választ adni. Ha meg csak elbagatellizálja a problémátokat, akkor lehet nem a megfelelő kiképzőhöz jártok.
Mi most vagyunk a 3. kiképzőnél. Az első alap szocializáció eléréséig jó volt, mert rengetegen voltak. Viszont utána nem tudott kellő figyelmet fordítani mindenkire, így a kutyám teljesítménye stagnált. Ezért váltottunk. A 2. helyen sokkal kevesebben voltak, kicsit fejlődött is a kutyám. Aztán ez a kutyasuli megszűnt. Ebből kifolyólag ismét váltottunk. Ekkor kerültünk a mostani kiképzőnkhöz. Minden tekintetben imádjuk. Viszonylag kevesen vagyunk ezért mindenki megkapja a neki szükséges figyelmet. A kutyám 3 hónap alatt többet fejlődött, mint előtte 10 hónap alatt. Személyre szabott módszerek vannak, a kutyához igazítva. Például az én kutyám nagyon érzékeny, őt csak jutalmazással vesszük rá a feladatokra, illetve a helytelen feladat megoldásokat figyelmen kívül hagyjuk. Annyira bejön ez a kutyámnak, hogy AKAR dolgozni és suliba menni. 3 hónap alatt felkészültünk a vizsgára és sikeresen levizsgáztunk (BH).
Szóval ezzel azt akartam bizonyítani, hogy a megfelelő kutyasuliba a kutya élvezettel megy, várja. Me féljetek váltani, ha úgy érzed, hogy nem nektek való a jelenlegi suli.
Könnyen lehet, hogy a szóban forgó kutya érzékenyebb, mint az átlag, nem egyszeri eset lenne. Van olyan kutya, akinél a póráz rántás, oldalba bökés is rossz dolgot vált ki. Ezekkel a módszerekkel nincs addig baj, amíg egyensúlyban van a jutalommal, és a kutya is kiegyensúlyozott. Viszont nálatok ez nem így van. Én a helyedben megpróbálnék több jutalmat alkalmazni, a kisebb, kevésbé fontos, de helyesen végrehajtott feladatokért is.
Vagy elhagynám egy időre ezeket a póráz rángatásokat, bökdöséseket, csak nagyon szükséges helyzetekben alkalmaznám, és kajával próbálnám magam mellett tartani a kutyát. Mi ezt alkalmazzuk.
Ha egyik sem válik be, akkor pedig tényleg keresnék egy másik sulit, mert láthatóan ez a kutyádnak nem tetszik, ennek így nincs sok értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!