Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet hogy nem tudom szeretni...

Lehet hogy nem tudom szeretni a saját kutyám?

Figyelt kérdés

Van 10hónapos közép ázsiai juhászkutyám.

Mikor reggel kimegyek hozzá,rám se bagóz,csak néz még kicsi farok csovalas sincs,ha d.u. hazajövök a suliból vár a kapuba, de rám ugrik az 55kg testével,

Úgy érzem hogy nem szeret engem

És én se őt ..

Rossz ember vagyok?

2018. nov. 16. 06:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%

10-esnél a pont! Mi alapján választottál Te, vagy a szüleid egy KÁJ-t? Kőkemény pásztorkutya, ami arra lett kitenyésztve, hogy egyedül- vagyis gazdi nélkül!!! önállóan őrizzen megyényi területeket. Nem egy gazdifüggő fajta, soha nem lesz olyan, mint pl. egy juhász, vagy vadászkutya, akinek szüksége van a gazdája közelségére és utasításaira. A KÁJ nem hobbikutya. Nem fog puszilgatni és hozni a kis labdáját, hogy játssz vele. 10 hónaposan már nem szabadna felugrálnia sem.

Olvass utána jobban a fajtának, ismerd meg a történetét, hogy jobban megértsd a kutyádat.

Nyilván nem ismerlek, de azok alapján, amiket írsz, az a gond, hogy te egy aranyos, ragaszkodó kutyust szerettél volna, de a te kutyád pont nem ilyen. Csak szólok, hogy egy felnőtt KÁJ még kevésbé lesz cukimuki, mint a kölyök.

2018. nov. 16. 12:36
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A kutya az nem ember akármilyen fajtáról beszélünk. Ha az embert eteted, gondoskodsz róla akkor sem biztos hogy szeret. Ha a kutya falkavezérként tekint rád vagy falkatagként ,,szeretni fog,,. Gondlom gyerek vagy még, majd idővel megtanulod az érzemeid kezelni. Attól mer néha nem étzed az imádatot felé még nem jelenti azt hogy nem szereted. Néha mikor én is haza jövök egy idegölő 12órás műszakból hidd el nem hogy szeretetet nem érzek de még az idegbaj is elkap ha úszik a lakás és senki meg se próbálta helyre hozni, másik nap meg úgy jövök haza hogy jó a kedvem, ez nem jelenti azt hogy nem szeretem a családom. A kutyám is egyiknap rajong mindenkiért ha olyana van akkor meg elvonul pihenni.
2018. nov. 16. 15:25
 13/15 anonim ***** válasza:
A kutya érzi, hogy szeretik-e őt vagy sem. Aki őt szereti, azt ő is szereti. De az, hogy rád ugrik, azt jelenti, hogy szeret. Egy ilyen nagy kutyát is meg kell simogatni, veregetni az oldalát stb.,hogy érezze, szereted. Akkor majd ő is fog szeretni. Persze foglalkozni is kell vele, megtanítani neki, mit szabad, mit nem. Attól még fog szeretni, ha más alkalommal meg te megszeretgeted. Vagy vettetek volna egy golden retrivert.
2018. nov. 17. 09:44
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

KÁJ önálló fajta.

Nem vágyik a gazdi közelségére.

Szóval nem tudom mi alapján választottad ezt a fajtát,de ez a fajta nem lesz sose aki állandóan a seggedbe lesz és viszi a plüssét,farok csóválva.

Fogadd el,hogy ez a fajta ilyen jellemű.

Az,hogy rád ugrik az neveletlenség,erről le kell szoktatni.Most még 55 kg. De mivel 2 éves koráig erősdik 60-65 tuti lesz

2018. nov. 18. 15:38
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia Kérdező!

Juhász/pásztorkutyát csak kemény/következetes elvek betartása mellett szabad tartani! A kemény alatt nem kegyetlenkedést értek,hanem azt hogy mindig legyél következetes de igazságos!! Egy ilyen kutya ha rossz kezekben van akkor élesített fegyver! Komondorunk volt,imádtam,rajongtam érte,nagy szív,nagy ész volt :), de kis sza.ros korától kezdve következetesen kellett nevelni,a nevelésbe a napi több óra foglalkozás is beletartozott,3-4 óra játék,tanulás mindig volt. Felnőttként az öregkorba való billenéskor volt egy pont ahol kemenykedni akart velunk,ott meg kellett fogni,de ez kezelve lett. Sosem volt olyn kutyam mint Ő,és sosem lesz többet.... Fantasztikus volt! Szóval ezt mind csak azért írtam le,hogy lásd nem egészen úgy működik egy juhász kutya tartása ahogy vélhetően nálad/nálatok,ez nagyon veszélyessé válhat,nem akarok belepof.azni,de szerintem ilyen formában nektek nem ez a fajta valo!!! Mindenképp beszélj szuleoddel es kezdjetek el gondolkozni hogyan fogtok foglalkozni a kutyával,nevelesstb....

2018. nov. 19. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!