Hogy szoktassam le a kutyámat arról, hogy ugráljon az autómra?
Figyelt kérdés
Fél éves a kutyus, és nagy termetű. Sajnos, mostanában azt eszelte ki, hogy ugrál az autómra, összevissza karcolta a motorháztetőt (nagyon durván néz ki!), oldalt az ajtókat és a hátulját is! Csak ő lehetett, mert saját kertünk van, és ott tartom a kocsit. Teljesen tanácstalan vagyok, mit csináljak vele? Sajnos nem tudtam tettenérni hogy megbüntessem, utólag pedig biztos nem értené meg...Kérlek, segítsetek!!!2008. nov. 5. 20:36
1/5 anonim válasza:
Vagy a hagyományos leszoktatótréning, néhány óra alatt lehet tudatosítani gyakorlatokkal, hogy ne ugráljon, vagy próbáld meg a kutyatávoltartó sprét . szagtalan , színtelen,és allátólag ahova fujunk azt a kutya elkerüli.
Sparban , vagy állatboltban kapható, kb.700 ft.
2/5 anonim válasza:
Szia! Ha tetten éred, akkor próbáld megértetni vele, hogy nem jó dolog amit csinál, máshogy nem fogja megérteni. Addig is, vannak ezek a kocsira ráhúzható ponyvák, amik esetleg megvédhetik a karcolásoktól. De ha kertes házban laktok és van rá lehetőségetek célszerű építeni egy garázst, ha nincs. (persze olyat, ahová a kutya nem tud bemenni) Sok szerencsét a tanítgatáshoz! :)
3/5 anonim válasza:
Hát én a kajalopkodásról szoktattam le egy egyesek szerint szemét módszerrel az ebet. Mutogattam neki az asztalon egy pizzaszeletet, és amikor már vette volna el, borzasztó nagy taslit kapott.
Próbáld meg, hogy felcsábítod az autóra, aztán pofozd le, hogy eszébe se jusson legközelebb felmenni.
4/5 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam a tanácsodat, és bevált! Kapott egy nagy pofont, amikor ráugrott az autóra, és azóta nem mer közelébe menni. Remélem így is marad! :-) Hálás köszönet!
2008. nov. 11. 15:23
5/5 anonim válasza:
A pofon megoldás az állatoknál (általában),tudják hogy ki a főnök,mit lehet és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!