Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya halála után mi lesz vele?

Kutya halála után mi lesz vele?

Figyelt kérdés

Én úgy tanultam a suliban hogy Isten csak az embernek adott lelket.

Én ebben nem akarok hinni.

2018. nov. 4. 09:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
70%
Ha 50kg alatti akkor jobb estebe kisállat temetőbe, urnába vagy a kert végébe. Nálunk az utóbbi van. A túlvilági élet pedig vallás kérdése. Ha te abban hiszel hogy van egy hely a léleknek és oda az a hely kutyabarát akkor oda, ha nem vagy vallásos akkor a szív és az agy leállásával nem működik tovább a kutya szervezete és a teste az enyészeté lesz, szépen lebomlik.
2018. nov. 4. 18:15
 12/15 A kérdező kommentje:
Bizzok abban hogy van nekik egy hely ahol a lelkük tovább él!
2018. nov. 4. 21:40
 13/15 anonim ***** válasza:
6%

Nincs lelkük, vagyis nem olyan értelemben, mint nekünk. Tehát ők nem élnek tovább sehol.. Nincs szabad akaratuk, nem kapcsolódnak a transzcendenshez, nem "hisznek" mint az ember. De nem is tudnak elkövetni bűnt, nem is tudnak gonoszak lenni, mint az ember. Nem üdvözülnek, de nem azért mert rosszabbak, csak ők így lettek megalkotva. Volt kutyám és nagyon szerettem, mielőtt valaki megvádolna "állatkínzónak".

Isten csodálatos teremtményei ők is, mint minden állat.

2018. nov. 6. 13:40
 14/15 A kérdező kommentje:
Akkor ha ők meghalnak akkor csak "kitörlödnek" az életből?
2018. nov. 6. 15:08
 15/15 anonim ***** válasza:

Igen úgy mint minden más élőlény. Az ember is.

Amit léleknek nevezünk, az valójában az agyunkban végbemenő bonyolult biokémiai reakciók sokasága. Az agy is egy szerv, így halálunk után leáll.

A lélek mint olyan, tehát nem létezik, ha úgy tetszik akkor halálunk után eltűnik.

Ugyanez minden állatnák és embernél. Egyes állatok jóval egyszerűbbek, például egy hangyának nincs klasszikus értelemben vett agya, nem gondolkozik. Minden amit tesz, azt ösztönből cselekszi, előre bekódolt üzeneteket hajt végbe

2018. nov. 6. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!