Milyen kutyust ajánlotok? Kezõnek?
Leginkább kezdõ kutyát keresnék, régebben a családban németjuhász és rottweiler volt.
Olyan kutyust keresek ahol én lennék a falkavezér és ezen kívül még 1-2 emberre hallgana,erre azért van szükség mert ha 1-2 napra esetleg 1 hétre el mennék akkor nem mindig tudnám magammal vinni, legyen házörzõ ezt úgy értem hogy nem szökik el állandóan ha nem a falkába marad, barátságos más kutyusokkal - emberekkel szemben , könnyen tanítható bármire önvédelmi célokra stb..
2-3 év múlva kamionozni fogok és szeretném majd magammal vinni, ezért az is számítana hogy tudjon nyugodtan el lenni, természetesen a pihenõ idõkben, el vinném sétálni és többször is meg állnék vele,sajnos a lakásban nem tarthatom ezért kinti kutya lenne 2-3 évig míg el nem mennék kamionosnak aztán természetesen a kamionba lenne.
Leginkább középtestût keresnék.
20F
Elõre is köszönöm a válaszolok, szép napot mindenkinek :-)
Olyan fajtát nem tudok mondani, amely minden általad leírt kritériumnak megfelelne.
A szökés elkerülése megfelelő lefárasztás, nevelés és kerítés kérdése.
A barátságosság is főként neveléstől, szocializációtól függ.
Kinti kutyának mindenképpen télálló bundájút válassz.
Első körben a menhelyeket javaslom felkeresni, és valami német juhász jellegű keveréket keresnék a helyedben.
Szia
Kezdőként kaptam egy nagytestű kutyát nagyon nehéz volt, gondolj bele ha beteg, gyógyszert kell beletuszkolni ő meg nyűgös.
Most van két pici, nem státusz szimbólumok de ugyanazt az örömöt kapom mint bármelyik csodaebtol.
Kicsit késon váladzolok, tudom.
Szerintem semmi képp ne juhász kutyát válassz, mert az sosem fárad el. Gondolj bele, arra lett kitalálva, hogy a bárányokat terelje EGÉSZ nap. Sosem fáradna El, ülne nyugodtan az autóban vagy kamionban... De Ott vannak a családi kutyák, pl. Beagle, Golden Retriever, Labrador... Igaz a Labi meg a Goldi nagy, de nyugott és barátságos mind a kettö. Könnten nevelhetö és házőrzőnek is jó. A Beagle az azért már fele ekkora, de szerintem neked pont ez lenne való. Kicsi (közepes) és nyugodt. Szintén könnyren nevelheto.
De még ez a kamionozással...
Szerintem nem lenne olyan jó szegény kutyának... Arról ne is beszéljunk, hogy van olyan kutya amelyik nem birja az autozast es telehanyja a kocsit. Nem ajánlanám a kutyát „kamionoztatni“
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!