Miert vakarhatja es razhatja a kutyam a fulet?
3 napja rendszeresen tapasztalom
(4 honapos szuka tacsko). Lehet, hogy megfazott a fule? Vagy begyulladt esetleg por ment bele?
3 napja vittuk le eloszor setalni akkor asott azrtz gondolok a porra.
Milyen megoldas lehet ra? Csepp vagy kamilla? A kamillat ebben az esetben hogy kell hasznalni? Egy vattat finoman beaztatok es azzal torlom ki a fulet? Talan egy kicsit “szagos” is a fule de csak ha tenyleg kozvetlen a fulenel szagolom
Koszonom elore is a valaszt
Orvoshoz jovoheten viszem csak addig is szeretnek egy megoldast mert borzaszto azt nezni ahogy valargatja magat mert semmi nincs a fuleben
Az ilyen lógós fülűeknek könnyen begyullad, de hiába gyulladáscsökkentő a kamilla, egy törölgetéstől nem fog helyre jönni, mert annyira nem tudsz benyúlni.
Egyébként a fülnek alap esetben is van egy szaga, egymásnak is azért szagolják a fülüket, mert sok infót hordoz.
Hogy embernek való fülcsepp jó e neki, vagy hogy a kamillát bele lehet e csepegtetni, azt nem tudom.
Lehet fülatka is, attól rázhatja, vakarhatja, plusz attól szagosabbá is válik. Nem látsz benne fekete "piszkot"?
Bár nem tudom, hogy benti kutya lehet-e fülatkás, minden esetre én nem kísérleteznék emberi gyógyszerkészítménnyel, a kamilla nem árthat.
Az én kutyám füle elég érzékeny. Volt már többször több okból begyulladva, sőt, toklász is volt már benne. Ezért én megtanultam, hogy nem kezelgetem otthon, hanem orvos. És mivel én sem 1-2 hét fájdalom után megyek, ezért a kutyámat is azonnal viszem, ha baja van.
Ha vattával kitörlöd a fülét, az kb halottnak a csók. Tudom, mert havonta tisztítanom kell. Speckó folyadékkal feláztatni a koszt, majd ezután alapos tisztítás. De ha már gyulladt, akkor nem elég kitisztítani. Az csak a megelőzés. Ha gyulladt, akkor a doki kitisztítja és lekezeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!