Megölni kíméletesen? Mit tegyek?
1. 50ezerért nem kapsz normális kutyát, egy olyan kutya ami mindenben jó, legalább 100-120ezer.
2. A láncraverés nem megoldás, nem segít a problémán, épp ellenkezőleg, a kutya sokkal agresszívabb lesz.
3. Olyan soha sincs, hogy egy kutyát sehogy sem lehet megnevelni, ha ilyen problémád van akkor elbasztad a nevelést (sokan tartanak pulit és sokaknak van ugyan ez a problémája, mert nem tudják, hogy hogyan kell nevelni), a nevelés nem csak az elején kell csinálni, hanem a kutya egész életében.
4. Írtad, hogy van Tibeti M. is, nagy tévedés egy szintre emelni a kettőt, a tibeti egy békésebb és inteligensebb kutya, egy puli pont az ellentéte neki, ami az tibetinek megfelel, nem biztos, hogy jó a pulinak is.
5. Vidd el kutyasuliba, ez fontos, ott értenek a kutyákhoz ezért tudnak segíteni, de az egyik hozzászólásod amiben azt kérdezted, hogy tudunk-e más megoldást, már alapból elárul valamit: szerintem te nem akarsz törődni ezzel a kutyával, ha ennyit nem bírsz megtenni akkor ne legyen kutyád, mostmár abban is kételkedek, hogy törödtetek ezzel a kutyával.
Tudom, hogy mindenki ezt hondolja hogy elhanyagoljuk és nem foglalkozunk vele, de ez nem igaz. Tényleg törődünk vele. Kutyasuli meg volt, de nem jön ki a kutyákkal jól, mondták hogy járjunk hétköznap, mert akkor kevesebben szoktak lenni, de mivel dolgozik/iskolába van mindenki ezért csak a hétvéget tudjuk megoldani... Viszont a hétvégis órák nem voltak olyan jók, az oktató is mondta hogy inkább hagyjuk, és házhoz hívjunk kutyasulis oktatót.
Háznál történő oktatás pedig 8-9 ezer forint/óra. És megint lehet szidni hogy sajnálom rá a pénzt, és nem vagyok felelős gazdi, de heti 2-szer összesen 18-20 ezer forintot a saját gyermekee
*saját gyermekemnek nem tudok adni...
Szóval tényleg már úgy érzem mindent megtettünk.
Azóta Update:
- Foglalkozunk a kutyival napi szinte, séta, játék, tanítás
- Az általános viselkedése ha minden úgy van ahogy ő akarja javulni látazik, de az elmenésnél, kapun kimenni továbbra is életveszélyes.
Szóval próbálkozunk, és kitartóak vagyunk (szerintem), próbáljuk menteni a menthetőt.
És hangsúlyozom: biztos hogy a mi kezünk is benne van hogy ilyen lett a kutya, és hibások vagyunk egyaránt, de abba is biztos vagyok hogy azért a kutyinak van egy kis ideggyengesége, amin nyilván próbálunk segíteni (ha lehet).
Koszonom a valaszokat!
Jol van a kutyus, illetve mi is. Nincsen kikotva sokat, csak addig amig elmegyunk, es delutan hazajovunk (kb osszesen fel ora).
Sokat foglalkozunk vele, tanitjuk ot, neveljuk, persze nem bantjuk, megert mindent, ul, fekszik, pacsi stb, de ugyan olyan agressziv amikor elakarunk otthonrol menni vagy amikor hazaerunk... utana pedig mintha mi sem tortent volna. Erdekes egy kutya minden esetre.
A kutyasulit mar irtam, csak nagyon messze van tolunk, de elvittuk, a kutyaoktato mondta h ne jarjunk, mivel agressziv volt akkor is a kutya es nem jott ki a tobbi kutyaval ezert egyeni doglalkozasokat ajanlott haznal. Ami heti 18-20 ezer ft lenne.. Ennyi oenzunk viszont nincs erre.
Oltasokat termeszetesen megkapja, chip is van benne:) sot egyszer meg egy plasztikai mutete is volt, a szemevel volt valami gond es azonnal megmutettuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!