Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megölni kíméletesen? Mit tegyek?

Megölni kíméletesen? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Viszonylag hosszsan, de leírom mi a helyzet és miért tettem fel ezt a kérdést. Van egy puli/snauzer keverék kityánk, amit egyebként egy tenyésztőtől törpe snauzerként vettünk, csak átvert... A kutya bent van a házban, de sajnos már 2,5 év után ott tart a család egy része hogy agyonüti. Amikor kiakarunk menni a házból az ajtónál morog, ugat, megakar harapni minket, nem lehet rászólni ha rosszat csinált, mert mikor leszidod azonnal morog és kapkod a kezed/lábad felé. Kezelhetetlen szó szerint. A gyerekek félnek tőle mert agresszív és kezelhetetlen. Szó szerint egy rémálom, mert a saját gazdáit is megtámadja. Nem tudom mi mennyire vagyunk hibásak, neveltük őt kiskorában, ahogy az edddigi összes kutyát, nem vertük nem ütöttük, szocializáltuk, játszottunk vele, tanítottuk, de minél öregebb annál idiótább a kurya. Mit tegyünk? Van még bármi esély hogy megjavul, vagy altattassuk el? Soha életemben nem gondoltam volna hogy egy kutyám esetében ilyenen fogok gondolkodni de tényleg kezelhetetlen a dolog és elegünk van.

2018. okt. 20. 09:16
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
82%
Igen, ti vagytok a hibásak. És nem, ne altattassátok el csak mert képtelenek vagytok kezelni.... Törvény szerint egészséges állatot NEM lehet elaltatni. Szegénynek jobb lenne ha másik gazdához kerülne helyettetek.
2018. okt. 20. 09:22
 2/54 anonim ***** válasza:
86%
#1 Igazat írt. Sajnos ti vagytok a hibásak. Abban igazat adok neked, hogy vannak olyan kutyák amik alapból gyengébb idegzetűek, na de őket is lehet hozzáértéssel kezelni. Ez súlyos nevelésbeli hiányosság, hogy a saját kutyátok ellenetek fordul. Az lehet itt a baj, hogy nem igazán értetek a kutyákhoz és eddig csak szerencsétek volt mert jó példányokat fogtatok ki akikhez minimális nevelés elegendő. Na de ez nem elég egy alapból domináns makacs kutyához... Mondanám, hogy vigyétek kutyasiba, de úgy érzem már lemondtatok róla. Inkább keressetek neki másik gazdit.
2018. okt. 20. 09:40
 3/54 anonim ***** válasza:
85%
Kutyaiskola, házhoz járó kiképző.. és inkább azt kéne elaltatni, aki egy cirka 15 kilós kutyát nem képes megnevelni.
2018. okt. 20. 09:40
 4/54 anonim ***** válasza:
78%
Jav.: kutyasuliba
2018. okt. 20. 09:41
 5/54 anonim ***** válasza:
81%
Kezelhetetlen kutya nincs, csak alkalmatlan gazda. Keressetek neki jbb helyet, és soha többé ne legyen semmilyen állatotok.
2018. okt. 20. 09:52
 6/54 anonim ***** válasza:
73%

#6, te hülye vagy, téged kellene elaltatni.

"A gyerekek félnek tőle mert agresszív és kezelhetetlen"

Gondolom a nap 0-24 órájában mellettük voltál, hogy hogyan viselkednek a kölkeid a kutyával.

A gyerekek tudják a legnagyobb vadállatot előhozni egy kutyából, szemétkednek vele, és nagyon feszegetik a tűréshatárt.

Vagy a gyerekeket kell megnevelni, vagy mellettük lenni egész nap, de a kutyával semmi probléma, ebben biztos vagyok. A környezet nem jó neki.

A kutya nem játékszer.

Adjátok menhelyre, adjátok oda valakinek, hirdessétek meg.

Másnál, egészen biztos másként fog viselkedni.

2018. okt. 20. 10:29
 7/54 anonim ***** válasza:
68%

Vettetek szaporítótól egy keveréket. (Mi az, hogy átvert? Volt mellé tk? Szerződés? Csak a felelőtlen, ostoba embereket lehet átverni!)

Ez kizárólag a ti hibátok! Próbáltátok nevelni? Szarul csináltátok! A tiltást sem próbálni kellene, hanem csinálni! A ti hibátok miatt ő szenvedne! Gratulálok... Altassátok el, adjátok oda másnak, de ne is legyen többet kutyátok! Alkalmatlanok vagytok rá!

2018. okt. 20. 11:11
 8/54 anonim ***** válasza:
91%

Simán lehet, hogy a szapiság miatt tényleg ideggyenge/konkrétan elmebeteg a kutya, akkor, mivel _nem_ egészséges, sajnálatos, de érthető az altatás.

Ugyanakkor lehet, hogy nálatok vannak olyan körülmények, ami miatt ide jutottatok, így első körben keressetek neki új gazdát.

2018. okt. 20. 11:17
 9/54 A kérdező kommentje:

Egyenesen gusztustalanok vagytok! Nem, képzeljétek nem idióták a gyermekeim, az egyikük már egyetemista, rádásul nem egy habi, gagyi egyetemen, a másik gyermekem pedig most megy középiskolába, ergó ők sem bántották a kityát ahogy mi sem.

Egyik válaszoló aki írta hogy ha törpe snauzer lenne nem ölném meg: pontosan azért akartunk törpesnauzert mivel volt már ilyen kutyusunk csak sajnos 11 év után itthagyott Minket. Pulit kifejezetten nem szerettünk volna mivel nem tudjuk kezelni... Mikor már egyértelmű volt hogy mi mégis pulit kaptunk, nyilván nem akartuk kidobi mert megszerettük és kötődött hozzánk, és igenis neveltük, tanítottuk mindennap séta, a gyerekek játszottak vele, volt vele foglalkozva. Aztán 1-.1,5 éves kora után mintha elszakadt volna a cérna és egy vadállat. Lehet mi rontottuk el, egy szóval sem mondom hogy nem, de nem tudjuk mivel és mikor. Mivel jól bánunk vele a mai napig, senkisem emelt rá sohasem kezet, foglalkozunk vele és megfelelően ápoljuk. Óriási kutyabarát vagyok. (Egyebként egy tibeti masztiffom is van) aki enyhénszólva nem egy egyszerű kitya, sokkal durvább mint egy puli, és tökéletesen elbírok vele. Egy 4 éves tökéletesen szocializált áldott lélek, tökéletesen meg lett nevelve. Úgy gondoltam hogy akkor egy pulival is megtudunk bírkózni ha a 85 kilós tibetimmel, hát kiderült hogy nem.

Sajnálom ha ilyen reakciókat váltottam ki. Nem lesz elaltatva a kutyus, próbálkozunk helyre hozni a dolgokat, szóval inkább tippeket kérnék hogy hogy tudnánk megnevelbi szerintetek?

2018. okt. 20. 11:22
 10/54 anonim ***** válasza:
94%

Most biztos le leszek pontozva, de nekem nem olyan embernek tűnik a kérdező, főleg az utolsó hozzászólása alapján, mint aki nem bír el egy ilyen kutyával. Én amúgy elsőre idegrendszeri bajokra tippelnék, normálisan nevelt, foglalkoztatott kutya nem csinál ilyet. Olyanok is ritkán, akik mondjuk verve, szapulva vannak egész nap.

Suliban voltatok már? Vagy dokinál egy idegrendszeri kivizsgáláson? (Gondolom nen tenyésztőtől vettétek az alapján, hogy nem törpe snaci, így bármilyen sz@r idegrendszerű kutya keveredhetett egy másik sz@r idegrendszerűvel)

2018. okt. 20. 11:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!