Csirke, pulyka comb kutyának?
Mekkora kutyák, milyen idősek?
Barf-ra szeretnél átállni?
11 év 8-9kg 6 Év 15-20kg és 4év 28-30 kg
Nem szeretnék rá át állni két naponta főzve gondoltam nekik adni, hogy a téli időszakban ne soványodjanak vagy gyengüljenek le. A legnagyobb tavaly tél végére nagyon rossz állapotba került hiába etettek szegényt.
Mit adnál mellé? Tápot? Ha igen, milyet esznek?
Viszonylag könnyen ki lehet számolni, mennyi fehérje zsír kell a kutyáknak és az alapján belőni, hogy mennyi hús kell nekik + amit hozzá tennél. Rizs?
Ha normális minőségű tápot kapnak, akkor semmi bajuk nem kéne,hogy legyen tavaszra.
Ha mindenképpen hússal/csonttal akarod kiegészíteni a kajájukat:
-főzve semmilyen!! csontot nem adunk,mert szilánkosra törik
-nyersen sem adunk tartócsontot (lábak,szárnyak)
Ha adni akarsz nekik vmit csontosnak jó a csirkenyak. Húsnak a disznón kívül bármi. (Nyers disznóhús=aujeszky kór). Bár csábítóak( ár szempontjából) a különböző szívek,zuzák,májak ezek nagyobb mennyiségben hasmenést okoznak.
Én nem vagyok a nyers és a táp keverésének a híve,de ha már megteszed legalább ne ész nélkül. Érdemes lenne utánanéznek,hogy valamelyik barfos bolt nincs e a közeledben, vagy nem e szállít oda ki. Állati fogyasztásra szánt húsokat elég olcsón lehet szerezni pl. csirkenyesedék 450ft. De remek húslelőhelyek a piacok is. Nálunk darált pulykát 450ft/kg ért lehet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!