Kis termetű kutya miért támad durva agresszíven a lerakott takarójáért? (azt hiszi el akarjuk venni) kajában is előfordul ilyesmi de nem mindennél, konzervét nem félti, de egy csontot pl. annál inkább ugyanúgy ehhez
Megválaszoltad. Azt hiszi el akarod venni.
Én imádom a kutyám, ő is engem, de ha az ágyában odanyúlnék a csontjàhoz, megkap. Szerintem ez amolyan vadász/túlélési ösztön.
Na itt kezdődnek a nagy bajok.
A kutyatartás legelső és legfontosabb szabálya: Ami az övé az az enyém is, de ami az enyém az nem az övé.
Egy jól nevelt kutya bármikor hagyná, hogy akár, a játékaihoz, akár az ételéhez hozzányúljunk. Ha ez nincs meg nálatok, ott a tekintéllyel van gond.
Nincs meg a kutyában a tisztelet feléd. Tisztáznod kell, hogy ki a főnök. Ezek még apró dolgok, de előbb utóbb megpróbál majd felülkerekedni rajtad. Ezt semmiképpen se hagyd. Tiltsd a viselkedést, ha morog rád azonnal szorítsd a földre. Ajtón te mész ki először stb. Ezek alap dolgok, ha azt szeretnéd, hogy te legyél a falkavezér.
Mert nincs normálisan nevelve és tartva. Ha megfelelően állnál a kutyatartáshoz, ha felelős ember lennél és jól nevelnéd, ilyen nem lenne.
Egyébként minek kap konzervet? Az gyakorlatilag csak túlárazott moslék. Sok gond lehet nálatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!