Akiknek ujfundlandi kutyájuk van, nem féltek tőle? Hatalmas nagy. Akár 70 kilos is lehet.
Ember nem tart olyan kutyát, amitől fél.
Mentőkutyának használták, jámbor darab és nagyon nem házőrző.
(Betiltogatós válaszolónak: tiltsuk be az embereket is, mert rám sem kutya fogott kést, hogy adjam oda a telefonomat.)
Az ember ne tartson olyan fajtájú kutyát, amelyiktől fél. Aki újfundlandit tart, az valószínűleg tisztában van azért a fajta alapvető tulajdonságaival, történetével legalább annyira, hogy tudja, mentőkutya volt, és mint ilyen egyáltalán nem agresszív. Házőrzésre sem alkalmas.
Kérdező, ha te tartasz a nagytermetű kutyáktól csupán a termetük miatt, akkor keress magadnak egy kisebb testű fajtát.
Még az az oroszlános példa... :D
Azt hiszem tudom kihez van szerencsénk 45%-os személyében. ;)
Amúgy rettentő hülye példa oroszlánt kutyához hasonlítani. A kutya háziállat, magunk mellé tenyésztettük ki társnak, segítségnek. Az oroszlán nincs háziasítva, úgyhogy vadállat és az is marad, nem csak méretében különbözik a házimacskától amit te otthon tartasz.
Na de mindegy, nevettem egy jót. :D
Amúgy ez már tényleg beteges, hogy valaki így féljen a kutyáktól, és férfi létére ilyen gyáva legyen. Szerintem kezeltesd magad.
Amúgy a kérdésre válaszolva, ki az aki a saját kutyájától félne? Még másokétól oké, de ha a sajátod, akkor úgysem félsz tőle.
Nővéreméknek ilyen van. Rettentő barátságos.
Az ugrálásról viszont kölyökkorában le kell szoktatni, mert igen baleset veszélyes 70 kilós szeretetcsomag nekifutásból való ugrálása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!