Újfundlandi vélemények?
Szeretnék majd egy kutyust.
Fajtamentőktől érdemes vagy ne?
Melyik tenyésztőt ajánljátok?mennyibe kerül kb?
Milyen táp a legjobb neki?mennyit eszik?nagyon sokat?
Szeretnék majd vele mentő kutyás tanfolyamra menni.Lehet?
Tapasztalatok,vélemények a fajtával kapcsolatban?
Első nagytestű kutyának jó?
Eddig csak és most is kistestű kutyáim vannak meg egy beagle keverék.Szóval nincs akkora tapasztalatom nagyobb kutyákkal.De a jelenlegi kutyusojat én neveltem és nagyon jó kutyák.
Szia! Nekem bernim van da nagyon hasonló kutyák.
Fajtamentésnél, menhelyen mindig érdemes körül nézni. De ez függ attól, mennyire komolyak a mentési szándékok. Ha csak hobbi, akkor jó lesz fajtamentéstől is, de ha komolyan gondolod, tenyésztőtől vegyél. Előtte beszélgess sokat a mentőkutyásokkal hogy megismerd ezt a fajta életstílust (mert ha vasárnap éjfélkor kell menni, akkor is menni kell) nagyon jó vizimentő kutyák, ha komolyan gondolod vágj bele!
Egy kölyök 120-140 ezertől kezdődik, de mindig érdemes megérdeklődni a tenyésztnél. Illetve ilyen célra nem biztos hogy pont a legolcsóbb kölyök lesz a megfelelő.
Én wilderness tápot adok a bernimnek, tökéletes, egészséges, meg vagyok elégedve. Elég nagytestű kutya szóval gondolom a fogyasztás se kicsi.
Békés, nyugodt, könnyenkezelhető fajta. Igazi társ, ha van kisebb-nagyobb gyerkőc imádni fogja őket. Hatalmas jószíve van. Imádnivaló. Ebben a melegben vigyázni kell rá, sok szőr jön ki belőle és nagyon melege van. Vízimádó kutya, de egyébkén lusta maci. Legeslegelső kutyának is ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!