Mi lehet a baja? Valami komoly betegség?
Az enyém a hátsó lábával csinálta ezt. Csonthártyagyulladása volt. Bár ő még fiatal volt 3-4 hónapos, és azt mondta az orvos, hogy túl gyorsan nőtt, azért van ez. Neki is csonterősítőt kellett szednie, megszokta nézni még, ha jön, de szinte már teljesen elmúlt. Azt mondta, majd kinövi.
Nem tudom mennyi idős a kutyád?!
Viszont volt egy olyan eset is, hogy félrelépett, és kiment a térde, akkor viszont folyamatosan húzta a lábát, 4 napig, utána néha sántikált, ha sokat rohangászott. Akkor is csonterősítőt, és fájdalomcsillapítót kapott.
Az én kutyusomnál 10-11 hónapos korában fordult ez elő. Megröntgenezték, mert a gyógyszerezés (gyulladáscsökkentő) és kevés séta ellenére nem javult. Kiderült a gyors növekedés miatt csontgyulladása lett. Fehérjeszegény tápra kellett váltanom + gyógyszerek + pihentetni kellett, semmi kutyázás és óriási séták, így kb 1 hónap alatt jött rendbe, de a doki elmondása szerint bármikor újra lehet ilyen problémája.
Az egyik előző hozzászólónak is igaza lehet, egy agár vékony csontozatára egy masszív bullterrier. Sajnálom a kutyust, remélem rendbejön.
Pihentessétek a lábát míg helyre nem jön :)
Sérülése (akár egészen apró) nincs? Lehet, hogy toklász, vagy akár szét van szakadva az egyik körme, vagy a lábujjai között meg van sérülve a bőr. Ezek nagyon kellemetlenek és fájdalmasak tudnak lenni, és még az orvos sem veszi őket mindig észre.
Én a helyedben elvinném egy másik orvoshoz is, sajnos jellemző, hogy a dokik hanyagok, és alapvető dolgokat sem vesznek észre. Pl. egy nyálkatömlő gyulladást vagy akár egy rándulást.
Érdemes lenne egy röngtent is csináltatni. Egy hajszáltörést, repedést nem vesznek észre "kézi" vizsgálattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!