A kutyámnak ilyen foltokban nincs szőre, és a bőre is ilyen sebes, a könyökén a legrosszabb, ott nagy barna foltok vannak :S Nagyjából úgy néz ki, mint amikor egy kisgyerek lehorzsolja valamiét, és varr keletkezik rajta. Csak ez sokkal vastagatbb :S Régen a nyakán is volt, vagyis a nyaka alatt nemvolt szőr, ottis ilyen sebes volt, meg varrat szerű, de az orvos aztmondta h kenyjük betadin oldattal, és jobblesz. Jobb is lett, de most a könyökén nem akar elmúlni, meg a hátán is van egy pár, és eléggé viszket neki :S Valaki tud segíteni?
Nem valószínű. Az orvos eleinte azt mondta, hogy gombás fertőzés, és apukám eteti általában, és akkortájt apukámnak is voltak ilyesféle betegségei. Mármint neki szinte sajnos mindig vagy az arcán, kezén, fején gomba vagy hasonló dolog, és a doki is aztmondta, hogy valószínűleg tőlünk kapta el. Nemtudom mennyire segít neki a Betadin:S Elis felejtettem mondani, hogy ilyen szemölcsök is vannak a hasán. Olyan mintha a bimbója lenne, de nemaz, sokkal nagyobb, és viszket neki ha megkaparom. erre esetleg valamit? :S Már 2 ilyen pöttye is van :S
2010. júl. 12. 21:56
3/12 anonim válasza:
Lehet allergia, lehetnek külső élősködők, meg kb. ezerféle bőrbetegség. Szerintem ne hagyd szenvedni szegényt, inkább vidd orvoshoz, mielőtt eldurvulna a helyzet.
Legyek nem csípik?
2010. júl. 12. 22:00
4/12 Akiteki válasza:
Vidd másik orvoshoz.
A leírás alapján nekem atka a valószínű, az meg nem fog betadintól elmúlni.
2010. júl. 12. 22:22
5/12 A kérdező kommentje:
Atka? Az milyen betegség? Deh mondom, a nyakán is ilyen volt, és egy időben nagyon kanegettük neki, meg gyógyszert is kapott, de nemvolt túl nagy változás, csak így szépen lassan mintha egyre jobb lett volna. Mostmeg elfogyott a betadine, és sokáig nem kentük, és most mikor megint vettem neki már a nyaka szépen néz ki, csak foltokban sebes.
2010. júl. 12. 22:34
6/12 anonim válasza:
Szia!
NEOSTOMOSAN!
1 ampulla kb. 350 Ft.
1 liter vízbe kell beletenni, és ezzel alaposan átitatni a kutya szőrét, mindenütt, egészen a bőréig, nemcsak a szőrt.
1 hét múlva megint, és újabb 1 hét múlva újra.
ennyitől elvileg el kellene múlnia, ha nem, akkor tényleg menj másik dokihoz, ebben a melegben a legyek is könnyen beköpik a sebeket.
2010. júl. 13. 09:18
7/12 Akiteki válasza:
google részletesen megmondja.
Ha még nem vakargatta véresre magát, tegyél rá advantage spot-ont. Két kezelés szokta elmulasztani.
2010. júl. 13. 13:06
8/12 A kérdező kommentje:
Nagyjából így néz ki a könyöke, egy kicsit vizesen : [link]
Szia! ORVOSsal beszélj! az enyémnek is ez a baja, ma volt a doki, kapott egy szurit, és NEOSTOMOSANt amivel majd meg kell fürdetni, de jó erősen a csúnya területre dörzsölni, egy hét múlva megismételni
Valamint van a LAVET immunerősítő, meg szőr és bőr erősító tabletta, ez is kell
mert ha szőrtüszőatkás, akkor az az immunrendszer gyengülésének a jele
ja és főtt máj heti egyszer,mert abban minden jó van ami kell a kutyusnak!
remélem segítettem és meggyógyul a kutyusod
üdv
2010. júl. 14. 17:12
10/12 A kérdező kommentje:
Esetleg megkérdezhetem, hogy ezeknek mennyi az ára? :S Csakmert apum már elég sokat költött rá, eleinte aztmondták h gomba, akkor betadine meg egy gyógyszer meg minden hülyeség volt, ésmár vagy 20-30 ezer Ft elment rá, és nem nagyon akar olyan sokat költeni :S Egyébként csak a könyöke néz ki így, a hátán lévő foltok ilyen kicsik, ott nincs szőr, és ilyen piros foltok vannak, de nemis biztos, hogy azok, de az nagyon viszket neki :S És mikor bekenem neki, akkor elkezdi kaparni a hasát oldalról. Hagyjam, hogy közben kapargassa, vagy nem szabad? Ott nincs neki sebe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!