Szép napot mit tehetek?!
Sürgősen új gazdát kellene találni a kutyának, aki megfelelően tartja. Rövidszőrű kutya, mint amilyen a vizsla is, alkalmatlan télen kinti tartásra.
Nem csak, hogy fázik és szenved, hanem tönkremennek az ízületei is.
Szegény kutya. Gondolom a gazdacsere nem opció, tehát marad a kutyaház téliesítése és a kutya felöltöztetése. :/
Azért fuss még pár kört a kutya beengedése miatt, pl. hívd ki őket, amikor fázik a kutya, hogy nézzék meg szegényt, hogy reszket. Vagy a netről is kikereshetnél állatorvosi véleményeket nekik, hogy nem jó, ha a rövidszőrű kutya kint van télen egész nap.
Szerintem is győzd meg őket, hogy legalább ilyen kazánházba vagy garázsba legyen szabad bejárása és oda is rakjatok kutyaházat, hogy még jobban be tudja fűteni.
A foglalkozás témával viszont szerintem ne erőlködj, bőven elég egy kutyának, ha csak egy ember foglalkozik vele.
Szia!
Nekem van egy magyar vizsla-whippet keverék kutyám. Van neki nagy kutyaháza, kennele, a lakásba nem engedjük be. A kutyaház szigetelt, szóval ez is egy megoldás lehet. Pokrócot is szoktunk a kutyaházba rakni. Apukám felfúr majd egy rongyot a kutyahát bejárata elé, hogy ne jöjjön be annyira a hideg levegő. Amikor kiengedjük néhányszor ő is remeg, fázik, így mikor este hideg lesz beengedjük a pincébe ( néha bepiszkít, alomra szoktatás!) napközben pedig futkározik, és kifekszik a napra. Anyukám kutyaruhát varr neki.
Ezek is lehetnek megoldások. ☺😉
:D Van szöveg itt is! Kabát rá! mint a chiwawákra :D
A faház is tökéletes ha nem huzatos, bent egy kutyaolat kialakìtani, magyarán bármi megteszi ha szigetelt.
A magyarvizsla SE hazikedvenc! Feladata a vadász mellett van.
Szükséges számára a napi több km.es futás, területbejárás is vagy tényleg megfagyhat odaki.
Nem azért mert rövid a szőre, hanem azért mert alapjáraton a túl alacsony vérnyomása miatt hamar kihülhetnek (elfagyhatnak) kellő mozgástér nélkül a lábai.
(Cristian)
Nevarriálj 9es! Ne forgasd ki, értelmezzed! Semmilyen àllatnak nincs helye bent lakni az ember mellett, pláne vizsla féléknek.
(Cristian)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!