Milyen fajtát ajánlotok, gyerek védelmére?
ki foglalkozna vele?
Hány éves vagy? panelba vagy kertesben laktok?
És honnan jössz későn haza, hogy kutya is mehet veled?
Paprikaspray. Erre nem kutya való, mert az a kutya ami alkalmas lenne személyvédelemre egyrészt több éves kiképzés és vizsgák után érne bármit is, másrészt egy elszántabb támadó még így is elintézheti, harmadrészt ha a kutyád kárt tesz valakiben akkor ő fogja a végén a rövidebbet húzni, mert veszélyesnek nyilvánítják.
Szóval nem, nem kutya kell hanem egy jó erős paprikaspray.
Egyetértek a 2.válaszolóval..
Házőrzésre lehet kutyát venni (inkább örökbefogadni), de a személyvédelemhez maximális idegrendszerű kutya kell, tapasztalat, jó kiképzők, idő, energia, pénz, minőségi kiskutya (100.000 Ft feletti!)...
Ahova én jártam kutyasuli ott a 31 kutyából 3-ra mondták, hogy jó az idegrendszerük... A többiek elbuktak! És egy rossz idegrendszerű kutyánál veszélyes az őrzővédő!
Bár "látványelemnek" jó a kutya, ténylegesen "bevetni" nem szabad, ezt elmagyarázták előttem.
Hordj magadnál paprikasprayt, a kutya annyiban jó ötlet, hogy a puszta látványa eltántoríthat egy-két alkalmi zsebtolvajt, vagy unatkozó "nincs-rajtad-sapka-megverlek" típusú gyökeret.
Ehhez nem kell "harcikutya" kinézetű ebet venni (ne értsetek félre, utálom a kutyaviadalokat, és imádom a mások által ijesztőnek bélyegzett kutyákat is, most pusztán a sztereotípiáról beszélek)
egy labrador is megfelel erre a célra, ő is képes "fenyíteni" ha baj van.
Tehát ha mindenképp kutyát vesztek, csak az legyen a kérdés: "Melyik fajta érezné a legjobban magát nálunk, mennyire vagyunk tapasztalt, magabiztos és következetes gazdik?"
Az a legjobb, ha elmentek egy menhelyre, és elmondjátok, hogy mit tudtok nyújtani az ebnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!