A labrador jó ötlet?
Aktív, pörgős kutya. Normális helyről, normális idegrendszerű kutyára igaz az összes fenti kitétel, de mivel eleve vadász kutya, így agyban és fizikailag alaposan le kell fárasztani, erre is fel kell készülni.
A tenyésztőtől való vásárlást kiemelném (tudom, hogy itt a csapból is ez folyik), de én kutyasulin vagyok, ott a leggyakrabban agresszió gonddal rendelkező kutyák (ember és kutya felé agresszívak) a retrieverek, a border colliek és a német juhászok. És jellemzően egyikből sem a tk-es egyedek, hanem a szaporítós, idegrendszerre nem szelektált kutyák.
A barnával vigyázz. Nem vagyok retrieveres, csak hallottam, hogy mivel színre szelektálják őket, ezért talán a kutyák harmada epilepsziás. Ez a betegség pedig a gazdákat is tönkre teszi, ha a kutya családtag.
A labrador nagyon jó ötlet. Barátságos , szófogadó és nagyon okos.
A csoki színű is nagyon szép de ez a legritkább szín, úgyhogy keszülj fel hogy olcsón nem találsz csoki labradort.
A két leginkább kenyérre kenhető típus a labrador és a golden retriver.
A mi marhánk egy labrador keverék és imádni való kicsit kelekótya. Szerintem a labi jó választás egy családi kutyának.
Jó lehet a labrador, de amivel sokan nem számolnak, hogy nagy mozgásigénye van, így napi elég sok fárasztást igényel.
És gazdacentrikussága miatt legjobb kinti-bentiként tartani, ugyanakkor a kétrétegű bundájuk hullik, ezt kár tagadni.
Ha ezekkel is vállalod, akkor jó lehet.
A másik ami nekem eszembejutott az az uszkár. A közép vagy az óriás. Nem muszáj show fazonra nyírni, ha az nem tetszik, vannak szép természetes fazonok. Csak ugye kozmetikázni kell őket és bent tartani. Cserébe viszont nem hullik a szőrük, rendkívül okosak.
Amire mindenképp figyelj, hogy jó kennelből legyen, profi tenyésztőől, bármilyen fajtát is választasz. És kutyasuli minden fajtánál ajánlott, hogy az alapokat megtanítsák neked és a kutyádnak. Plusz a szocializáció szempontjából.
Gyerek mellé tényleg jó választás, bár a kezéből kiveszi a kaját, mert állandóan éhes.
A szomszédomban egy fekete van, sajnos az is epilepsziás, úgyhogy ez nem szín függő. Gyógyszeresen kordában tartható.
Aktívnak viszont nem mondanám az eddigi labradorokat, amivel dolgom volt. Kinek mi számít aktívnak. A sajátomhoz képest egy labrador az lassított felvétel. :)
Akkor én valami idegen helyen lakok. Én csupa Marley meg én kategóriájú kutyákat látok, akiket le sem lehet lőni. :)
A barnára mondják, hogy extrém sok epis kutya van, mert ugye a szín számít főleg... De persze ennek érdemes utána olvasni. Sajnos az epit csak ideig óráig lehet kordában tartani, idővel romlik mindig.
Köszönöm a válaszokat!
A kutyaválasztásnál, (olyan pici korban) egyáltalán nem lehet kiszűrni ezt az epilepsziát, ugye?:(
"A barnával vigyázz. Nem vagyok retrieveres, csak hallottam, hogy mivel színre szelektálják őket, ezért talán a kutyák harmada epilepsziás. Ez a betegség pedig a gazdákat is tönkre teszi, ha a kutya családtag."
Ilyen ostobaságot még nem hallottam. Számtalan barna labradort ismerek, de egyik sem epilepsziás. Ha valakinek tetszik a barna/csoki szín, akkor nyugodtan vegyen olyat, ugyanannyi esély van az epilepsziára, mint bármelyik más szín esetén!
"A kutyaválasztásnál, (olyan pici korban) egyáltalán nem lehet kiszűrni ezt az epilepsziát, ugye?:("
Nincs rá szűrés, de ha megbízható tenyésztőtől vásárolsz és a vérvonalban nem volt epilepsziás példány, akkor valószínűleg a kölykök sem lesznek epilepsziásak. Erről célszerű érdeklődni! Ha fajtamentéstől vagy menhelyről veszed, akkor ott általában idősebb állatok vannak, amiknél már tudni lehet, ha epilepsziásak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!