Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van ez? Mit lehetne tenni?

Miért van ez? Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék már évek óta kutyát...SAJÁT kutyát, akit tényleg a sajátomént szerethetek, nevelhetek, taníthatok, gondozhatok.Ez lehetséges is lenne, de nem lehet.Az apámnak vannak kutyái, mivel tenyésztő.Foxit tenyészt és én is foxit szeretnék, most vannak is kicsik, már választottam is, de az a baj, hogy nem lehet az ÉN KUTYÁM!Az a kutya akkor is az övé.Már pár kutyáját én neveltem fel(hordtam sétálni, tanítottam), persze egyik sem volt az enyém.De most szeretnék egy SAJÁT kutyát, aki tényleg az enyém, én etetem, ápolom.De nem tudom, hogy ez miért nem lehetséges?Olyan szomorú vagyok miatta! :'( Miért nem engedi, hogy legyen saját kutyám???Ha megkérdezem tőle, hogy kaphatok-e saját kutyát, aztmondja válasszak hátulról(persze ilyen esetben is csak "kölcsön" kapnám, mert ugyanúgy az ÖVÉ lenne...).De én kiskutyát szeretnék...És sajátot...!!! :'(:'(:'(
2010. jún. 22. 22:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%

Nézze utána a szótárban a saját tulajdon jelentésének. Amúgy meg egy 13 éves kislánynak nem lehet még akkor tapasztalata hogy egyedül tudjon nevelni egy kutyát. Sosem leszel falkavezér, max. a kutya barátja. És akkor is reggeltől estig suliban leszel, akkor kénytelenek lesznek a szüleid foglalkozni a kutyával, vagy bezárod a szobádba egész napra? Az meg állatkínzás...

Nem jársz buliba meg moziba? És az elkövetkezendő 15 évbe sem fogsz soha eljárni otthonról?... kétlem... jön majd a pasizás, shoppingolás, egyetem, fősuli, munka. 13 éves vagy, most jönnek majd a jó zűrzavaros éveid, buli, pia, pasik, érettségi, vizsgák, továbbtanulás, elköltözés, pár választás, munkakeresés, addig mi lesz a kutyával?

Anyuci, apuci vigyáz rá, és nincs is ezzel semmi baj, de ne lovagolj már ezen az ÉN kutyám dolgon, örülj neki hogy van a háznál kutya, nem mindegy ki, mit mond? Szeresd és foglalkozz vele amennyit tudsz, és légy hálás a szüleidnek hogy engedik hogy legyen, és foglalkoznak vele.

2010. jún. 22. 23:10
 12/29 A kérdező kommentje:
Célzott rá...Mindig visszakérdezett, hogy miért akarok saját kutyát...?
2010. jún. 22. 23:11
 13/29 A kérdező kommentje:
Egyetemre nem akarok járni....Munkám lesz...Eljárni soha nem szoktam itthonról...Nincs is mozi 100km-nél közelebb...:'( Ezzel nehogy azt akard már mondani hogy csak annak lehet kutyája aki egyedül él és egyész nap otthon van!
2010. jún. 22. 23:15
 14/29 A kérdező kommentje:
ja és említettem, hogy mászkálni, mindehovám ahová tudom magammal viszem....:'(:'(:'(
2010. jún. 22. 23:16
 15/29 A kérdező kommentje:
Egyébként nem tudom miért mondja mindenki hogy anyuci apuci, amikor az anyám nem is velünk él!!!Csak én vagyok meg az apám...
2010. jún. 22. 23:17
 16/29 A kérdező kommentje:
Ja és megtudnám newvelni, már 3 éve tanulok a kutyák viselkedéséről és neveléséről!Nagyom értek a kutyákhoz!!!MInden létező fajtát ismerek és az általam nevelt kutyák kitnően viselkednek és jól neveltek!!
2010. jún. 22. 23:19
 17/29 anonim ***** válasza:
0%

Szűk látású vagy, ne csak a holnapot nézd, hanem a következő 15 évet! A kutya akkor is ott lesz, és te meg még annyit fogsz változni, hidd el pár év múlva belépsz majd a bulizós korszakba, te sem gondolhatod komolyan hogy örökre ott fogsz csücsülni anyuci mellett a családi házba.

De ez tök mindegy, a lényeg hogy ne az számítson hogy kinek van kijelentve a kutya, enyém, tied, kölcsönbe...ez annyira nevetséges, egy kutyáról beszélünk, örülj neki hogy nem csak a te gondod és hogy besegít a család. Gondolj bele milyen rosszul érzi magát az aki senkire nem bízhatja, és nincs aki megsétáltassa vagy megetesse a kutyát ha ő dugóba kerül és nem ér haza időben.

2010. jún. 22. 23:21
 18/29 A kérdező kommentje:
Most mondtam, hogy az apámmal élek, és nem fogok bulizni!Én nem az a mai lány vagyok, hogy egész nap az utcát róvom...És már előre megterveztem mindent, mindent átgondoltam, nem fogok hülye buliba járni, hanem értelmes dolgokkal tölteni az időt.A kutyára lesz időm.
2010. jún. 22. 23:24
 19/29 A kérdező kommentje:
Hát én nem nagyvárosi vagyok...Itt nincs dugó, a kutyáink még soha nem haltak éhen...Be szoktam segíteni, de szeretnék egy saját kutyát.Ennyi.Van rá időm.Ennyi erővel ne tartson kutyát, aki még nem nyugdíjas!!!!Nem lesz rá ideje!!!!
2010. jún. 22. 23:27
 20/29 anonim ***** válasza:
49%
Én nem értem a gondodat. Van egy csomó kutya a házban az mért nem elég? Hivatalosan 18 éven alulinak úgysem lehet kutyája, tehát értelmetlen a vita. Foglalkozzál velük, vagy válassz ki egyet és koncentrálj arra az egyre, de ne pazarold az energiádat ilyen butaságokra hogy szóban ki lett kinevezve tulajdonosnak. Az a gazdi aki eteti, itatja, takarít utána, dokihoz hordja, fizeti a költségeket, naponta többször sétálni viszi, neveli, leszidja, megdicséri, kutyasuliba hordja stb...
2010. jún. 22. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!