Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya a Golden retriver...

Milyen kutya a Golden retriver? Van akitől azt hallottam, hogy hajlamos meghülyülni. De az a kutya amelyiket én ismerem nem ilyen.

Figyelt kérdés
Szeretnék majd egyet és azért érdekel,mert van két fiam (9 hónapos és 4 éves) s megbízható, családszertő kutya fajtát, kutyát szeretnék.
2008. nov. 4. 08:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én olyat hallottam, hogy a megbízhatatlan helyről származó labradorok között egyre több a kezelhetetlen kutya, goldenekről még ilyet nem hallottam, de mivel hasonló fajta, elképzelhető, hogy rá is igaz. Szerintem a helyesen nevelt golden, ha jó helyről származik, nagyon megbízható, enedelmes kutya.
2008. nov. 7. 17:57
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, a goldeneknél is terjeng valami genetikai szutyok, amitől idegileg instabilak lesznek, de jó tenyésztőtől (ami mondjuk nem olcsó, de legalább "minőség") származó kiskutyáknál nem jellemző, hogy megbolondulnának.
2008. nov. 8. 09:45
 13/19 anonim válasza:

Szerintem nem mert az én kutyám nagyon családbarát...de ha többet akarsz a golden retiever-rekről katt erre a z oldalra: [link]

Ez majd segít:)

2008. nov. 8. 09:48
 14/19 anonim ***** válasza:

Egy kutya sem hülyül meg ok nélkül!!!Ha egy kutya bebolondul, arról mindig a gazdi tehet!A golden rendkívül jó természetű kutya. Persze ez előfordul de csak akkor, ha rossz helyről vesszük a kutyát (csak tenyésztőnél szabad), vagy ha nem jól neveljük, nem szocializáljuk, nem mozgunk vele eleget (napi 1,5-2 óra kell neki, szabadon, had futkározzon! Ezesetben még egy bolognese kutyus is meghülyül...Nah a lényeg: nyugodtan próbáld meg, ha kezdő vagy akkoris, csak tenyésztőnél érdeklődj, és szocializáld alaposan...amugy tündéri kiskutya.

Ami azt illeti, még a felsorolt "hülyülésre hajlamos" fajták sem olyanok alapvetően, főleg a komondor nem, én már találkoztam másfél éves, 62 kilós komondor kan kutyával, és hagyta, hogy simogassam (kiállításon volt)...Nekem pl a komondor a kedvencem!!!:D

Sok szerencsét!!!

2009. jún. 30. 16:14
 15/19 A kérdező kommentje:

Apukáméknál a goldi már a második kisgyereket "viseli". A kisebb kisfiam is imádja és hagyja,hogy a szájában turkáljon, szeretgesse, simogassa dögönyözze. Gyakorlatilag a gyereke azt csinálnak vele amit akarnak. Na persze nem engedjük,hogy fájdalmat okozzanak neki.

Nagyon béketűrő fajta.

Ő nincs naponta futtatva ,mert egy illetve két házhoz tartozó nagy udvar áll rendlelkezésére. a régi házban a pincétől a padlásig ( kamra padlás) szabad bejárása van.

2009. jún. 30. 19:05
 16/19 anonim ***** válasza:
Helló!Nekem van egy Golden Retríverem és ahogy megvettük már egyből szoba tiszta volt semmire nem kellet szinte megtanítani nagyon okos kutyák és szépek is!!Az hülyeség,hogy meghülyülhetnek mondjuk lehet ha rossz körülmények között tartják őket!Hogy ha kis gyerekeid vannak én ezt a kutyát ajánlom a legjobban!Remélem veszel mert imádni való csak az az egy baja van,hogy hajlamos telezabálni magát ezért csak óvatosan!SOK SZERENCSÉT A KUTYUSHOZ!!
2011. márc. 10. 19:38
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi van már ilyen kutyánk
2011. márc. 14. 19:55
 18/19 anonim ***** válasza:
Jah bocsi nem láttam a kérdés idő pontját.:D
2011. márc. 17. 17:55
 19/19 anonim válasza:
Az én Goldenem most 7 hónapos, de rengeteg probléma van vele. Amit csak lehet szétszed,széthord,szétrág,tönkreteszi... stb. Rendszeresen foglalkozok vele,de nem tudok mit kezdeni a dologgal. Mikor kennelbe akarom csukni egy órát fogócskázunk az udvaron.. Nehéz vele..
2012. jan. 2. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!