Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya a Golden retriver...

Milyen kutya a Golden retriver? Van akitől azt hallottam, hogy hajlamos meghülyülni. De az a kutya amelyiket én ismerem nem ilyen.

Figyelt kérdés
Szeretnék majd egyet és azért érdekel,mert van két fiam (9 hónapos és 4 éves) s megbízható, családszertő kutya fajtát, kutyát szeretnék.
2008. nov. 4. 08:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a golden retriever maximálisan családbarát kutya. Én merem neked ajánlani a kissrácok mellé is.

Az, hogy hajlamos meghülyülni...a spánielekre is ezt mondják, az enyémnek mégsem volt semmi baja, sőt, nem is ismertem ilyen spánit. Szóval lehet, hogy van benne igazság, de szerintem ez ne tartson vissza. Nagyon nyugis, jó fajta kutya.

2008. nov. 4. 08:36
 2/19 A kérdező kommentje:

Őszintén én meghülyülni kuvaszt, komondort, kaukázusit, rotvellert láttam. Ezért csodálkoztam ezen. A Goldiról csak jót hallottam. Az a kutya is amelyiket ismerek családszerető és féltő. emlékszem mesélte a gazdija,hogy otthon volt a lánya az unokával. A kisbaba kint aludt a baba kocsiban, a kutya megnézte melléfeküdt a kocsinak. S amikor felébredt nyöszörögni kezdett jelzett a gazdinak.

Ez a kutya hülyül meg?

2008. nov. 4. 08:41
 3/19 anonim ***** válasza:
90%
Hello. Meghülyülés alatt gondolom azt érted, hogy ivarérettség után vagy felnőttkorban kezelhetetlen, agresszív, ideges lesz a kutya. Ilyen tényleg gyakrabban fordul elő a munkára vagy őrzésre tenyésztett fajtákkal de tudni kell, hogy ha egy kutya nem születetten rossz idegrendszerű (ami elég ritka) akkor ez kizárólag a nem helyes bánásmódnak köszönhető. Álatlában a nagy és erős fajták nagyon rosszul reagálnak ha nem kemény kezű, határozott ember a gazda, ne adj isten erőszakos vagy még rosszabb ha félénk és nincs kellő tekintélye. Ilyenkor -mivel nem éreznek maguk felett egyértelmű és határozott de mégis számukra következetesen viselkedő "főnököt"- hajlamosak elszemtelenedni. Ez teljesen természetes. Az őrkutyákat ráadásul általában bevágják egy minimális helyre, nem törődnek velük, esetleg csak este engedik el őket egyedül egy telepen. A Golden nem igényel ennyire határozott gazdát, tényleg gyermekszerető de a mozgásigényét neki is mindenképp ki kell elégíteni és lehetővé tenni, hogy sokat legyen a családjával. Kennelbe, csak kerti tartásra nem való. Mivel most eléggé divatos fajta már elkezdődött a családon belüli átgondolatlan pároztatás a profit miatt, aminek a következménye, hogy egyre több testileg vagy idegileg "selejtes" egyed születik. Nagyon figyelni kell a kölyök kiválasztásánál, mindenképp érdemes ivartalanítani bármilyen nemű, ez mindenkinek csak megkönnyíti az életét. Merem ajánlani ezt a fajtát, családba. gyermek mellé is kiváló de előfordul azért közöttük is (főleg kanoknál) egy-egy keményebb, makacsabb darab. Valószínűtlen, hogy gondot okozzon de azért érdemes elolvasni pár szakkönyvet vagy ha lehet, iskolába járni vele.
2008. nov. 4. 09:44
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm:))
2008. nov. 4. 11:30
 5/19 anonim válasza:
100%

Golden?

A volt főnökömnek-haveromnak olyan van és kislány is van a családban...a kutyust egyszerűen kenyérre lehet kenni! 2 éves szuka kutyus és olyan kis jámbor...:) Csak azt nem szereti, ha a kislány lovagolni szeretne rajta! :D De olyankor sem morog, csak néz bánatosan, hogy "segítség"...:D Nem bírja el a kislányt és inkább elbújik valahova csak ne üljenek rá! :)

A legkisebb szikráját sem látom a szemében annak, hogy valaha is bántson egy embert vagy állatot, noha a fogai megvannak hozzá.

Olyan lendülettel csóválja a farkát mindenre, hogy a fél teste is jobbra-balra mozog...

Amikor anno elhoztuk, láttuk a szüleit is, sem "apun sem anyun" nem láttunk semmilyen problémás viselkedést, olyanok voltak a kicsikkel együtt, mint az emberek között egy mintacsalád. Szerintem minden kutyavásárláskor érdemes megnézni legalább az egyik szülőt és a többi kölyköt is viselkedés szempontjából mert nem kell nagy (és túltenyésztett) kutya ahhoz, hogy baj legyen. Egy tacsi is nyomorékra tud harapni egy-két ujjat, ha idegbeteg és selejtes egyed...:( Ilyet már láttam!

A Golden egy fantasztikus kutya és bátran ajánlom!

2008. nov. 4. 12:29
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk van egy 8 éves Golden Retrieverünk. Még soha senkit nem bántott. Nincs ivartalanítva. Néha tényleg kissé megkergül, főleg ha nagyon örül valaminek. Ilyenkor szédítő tempóban elkezd rohanni és megtesz 2-3 nyolcas alakú pályát, s eközben kajánul vigyorog! Ezen mindenki nevet, aki ismeri. Ezen kívül másfajta meghülyüléséről nem tudok.
2008. nov. 4. 13:06
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is nagyon okos és családszerető ez a kutya...szerintem alig lehetne jobb fajtát találni a gyerekek mellé!:)türelmes és barátságos!választd nyugodt szívvel!:)
2008. nov. 4. 15:07
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

A TENYÉSZTETT golden retriever valóban kedves, simulékony, családszerető eb, aki kezdő kutyatartóknak, valamint gyerek mellé is bátran ajánlható fajta. Mondom, a TENYÉSZTETT, nem pedig a szaporított. Mert ez egy divat fajta, aminél ennek megfelelően rengeteg szaporító van, aki disznó helyett, disznóólban, vagy még rosszabb helyen tarva az állatokat válogatás nélkül bármit összefedeztet. Az ilyen kutyákra pedig a fent leírtak ritkán igazak. Sajnos ez a fajta a csípőizületi diszpláziára és bizonyos öröklődő szembetegségekre erősen hajlamos, de az idegrendszeri problémák is gyakran előfordulnak az innen származó kutyákban. Ezért érdemes nagyon megnézni, hogy honnan veszel kölyköt, főleg neked, a két kicsi gyerekkel. Az első három linken a fajtáról találsz bővebb információt, az olcsókutya.hu oldalon pedig arról, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy ne tudjanak átverni, de fajtaleírások is vannak.

[link]

[link]

[link]

[link]

2008. nov. 4. 18:40
 9/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az információt és a tanácsot. elraktározom magamnak. Egyébként rátapintottál a lényegre, nem csak arról van szó,hogy majd mi szeretnénk egyszer. Arról is,hogy az ismerős akiről eddig írtam az Édesapám. Nálunk van egy ilyen fajta irtó helyes kutyus és ő szegény öregszik, s mi meg ragaszkodunk a fajtához. Egyébként állítólag hozzá lehet szoktatni a puskalövéshez is és el lehet vinni fácánra. Hát ő nem az a fajta: az első ilyen alkalommal haza jött a vadászatból apukám mellől:))) Apám a kutyát kereste mi meg apukám:)))

Az idegei nem az igaziak égzengéstől fél. De ez nem befolyásolja a többit. S ha kajla amikor örül egyszerűen csak a törzskönyves nevén hívjuk: Bankóspusztai Zsoltnak. Szegény Szikrám:))

Szóval áttanulmányozom amiket küldtél és ha kutyust hozunk a családba jól megnézzük,hogy milyen helyről hozzuk:))) Már csak a család miatt is.:))

2008. nov. 5. 09:08
 10/19 anonim ***** válasza:
Egyik ismerösöméknek volt, nagyon édes kutyus volt, mindenkihez bújt és elviselte, hogyha a gyerekek nyuzzák. Kiskoromban én is mindig goldent vagy dalmatát szerettem volna. Nekem az egyetlen bajom csak az volt a goldennel, hogy pont azért mert amolyan kenyérrekenhető kutya volt, kicsit butának tünt. No meg nagyon nyáladzott. Nem akarok ezzel a "butának tünt"-tel senkit sem megsérteni, de tényleg olyan kis bamba képe volt. Nekünk németjuhászunk van, akiből valahogy sugárzik az, hogy mennyi mindent megért és tud, meg, hogy okos, de van egy pulink is aki szintúgy kicsit butuska :)
2008. nov. 5. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!