Milyen kutya a Golden retriver? Van akitől azt hallottam, hogy hajlamos meghülyülni. De az a kutya amelyiket én ismerem nem ilyen.
Szerintem a golden retriever maximálisan családbarát kutya. Én merem neked ajánlani a kissrácok mellé is.
Az, hogy hajlamos meghülyülni...a spánielekre is ezt mondják, az enyémnek mégsem volt semmi baja, sőt, nem is ismertem ilyen spánit. Szóval lehet, hogy van benne igazság, de szerintem ez ne tartson vissza. Nagyon nyugis, jó fajta kutya.
Őszintén én meghülyülni kuvaszt, komondort, kaukázusit, rotvellert láttam. Ezért csodálkoztam ezen. A Goldiról csak jót hallottam. Az a kutya is amelyiket ismerek családszerető és féltő. emlékszem mesélte a gazdija,hogy otthon volt a lánya az unokával. A kisbaba kint aludt a baba kocsiban, a kutya megnézte melléfeküdt a kocsinak. S amikor felébredt nyöszörögni kezdett jelzett a gazdinak.
Ez a kutya hülyül meg?
Golden?
A volt főnökömnek-haveromnak olyan van és kislány is van a családban...a kutyust egyszerűen kenyérre lehet kenni! 2 éves szuka kutyus és olyan kis jámbor...:) Csak azt nem szereti, ha a kislány lovagolni szeretne rajta! :D De olyankor sem morog, csak néz bánatosan, hogy "segítség"...:D Nem bírja el a kislányt és inkább elbújik valahova csak ne üljenek rá! :)
A legkisebb szikráját sem látom a szemében annak, hogy valaha is bántson egy embert vagy állatot, noha a fogai megvannak hozzá.
Olyan lendülettel csóválja a farkát mindenre, hogy a fél teste is jobbra-balra mozog...
Amikor anno elhoztuk, láttuk a szüleit is, sem "apun sem anyun" nem láttunk semmilyen problémás viselkedést, olyanok voltak a kicsikkel együtt, mint az emberek között egy mintacsalád. Szerintem minden kutyavásárláskor érdemes megnézni legalább az egyik szülőt és a többi kölyköt is viselkedés szempontjából mert nem kell nagy (és túltenyésztett) kutya ahhoz, hogy baj legyen. Egy tacsi is nyomorékra tud harapni egy-két ujjat, ha idegbeteg és selejtes egyed...:( Ilyet már láttam!
A Golden egy fantasztikus kutya és bátran ajánlom!
A TENYÉSZTETT golden retriever valóban kedves, simulékony, családszerető eb, aki kezdő kutyatartóknak, valamint gyerek mellé is bátran ajánlható fajta. Mondom, a TENYÉSZTETT, nem pedig a szaporított. Mert ez egy divat fajta, aminél ennek megfelelően rengeteg szaporító van, aki disznó helyett, disznóólban, vagy még rosszabb helyen tarva az állatokat válogatás nélkül bármit összefedeztet. Az ilyen kutyákra pedig a fent leírtak ritkán igazak. Sajnos ez a fajta a csípőizületi diszpláziára és bizonyos öröklődő szembetegségekre erősen hajlamos, de az idegrendszeri problémák is gyakran előfordulnak az innen származó kutyákban. Ezért érdemes nagyon megnézni, hogy honnan veszel kölyköt, főleg neked, a két kicsi gyerekkel. Az első három linken a fajtáról találsz bővebb információt, az olcsókutya.hu oldalon pedig arról, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy ne tudjanak átverni, de fajtaleírások is vannak.
Nagyon szépen köszönöm az információt és a tanácsot. elraktározom magamnak. Egyébként rátapintottál a lényegre, nem csak arról van szó,hogy majd mi szeretnénk egyszer. Arról is,hogy az ismerős akiről eddig írtam az Édesapám. Nálunk van egy ilyen fajta irtó helyes kutyus és ő szegény öregszik, s mi meg ragaszkodunk a fajtához. Egyébként állítólag hozzá lehet szoktatni a puskalövéshez is és el lehet vinni fácánra. Hát ő nem az a fajta: az első ilyen alkalommal haza jött a vadászatból apukám mellől:))) Apám a kutyát kereste mi meg apukám:)))
Az idegei nem az igaziak égzengéstől fél. De ez nem befolyásolja a többit. S ha kajla amikor örül egyszerűen csak a törzskönyves nevén hívjuk: Bankóspusztai Zsoltnak. Szegény Szikrám:))
Szóval áttanulmányozom amiket küldtél és ha kutyust hozunk a családba jól megnézzük,hogy milyen helyről hozzuk:))) Már csak a család miatt is.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!