Szerintetek gáz, ha valaki így becézgeti a kutyáját?
Nekem mindig ahogy jön, úgy szólítom. Ez nagyban függ a hangulatomtól és ezt a kutyám nagyon hamar megjegyezte.
Alapból Darcy a neve. Ha nagyon cukin viselkedid, akkor Darcyka. Néha csak Husim vagy Babám. Amikor ügyes, akkor Ügyeském.
Ha pedig kihúzza a gyufát, akkor Fitzwilliam Darcy.
Viszont, ha parancsot kap, akkor mindenképp a rendes nevét mondom, jó határozottan, mert azonnal kiérzi a hangsúlyomból, hogy mikor nem vagyok még totál pipa és olyankor hajlamos tovább feszíteni a húrt. Azért nem úgy kell érteni, hogy kiabálok vele.
Egyébként a magassarkús kislányok engem is zavarnak, de ott általában inkább a szülővel van nagyobb baj, mint sem a gyerekkel.
A becézgetés nem gáz. A kutya úgyis a hangsúlyra figyel, ha az megnyugtatja, az kifejezetten hasznos az állatorvosnál. Nekem azért szoktak beszólni, ha büdös disznónak vagy más hasonlónak becézem a kutyám, hiába mondom, hogy a kutya nem érti, én pedig szeretetből mondom.
A magassarkú nem szerencsés ennyi idősen (talp- és gerincproblémák), főleg nem kutyasétáltatásnál, ahol nem hátrány, ha az ember stabilan áll a lábán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!