Kedves mások kutyáját etető emberek! MIÉRT csináljátok?
Vagy megtanítod a kutyát arra, hogy csak a tálból egyen (bár ha idősebb, akkor ez nehezebb lesz), vagy húzol még egy kerítést másfél méterrel beljebb a kaputól/szomszédtól, hogy a kutya azon belül maradjon, ne menjen el a telekhatárig (nem kell rendes betonalap stb, csak valami ilyesmi: [link] , akkor nem tudja felszedni, ha dobálnak is valamit.
Harmadik verzió a kennelépítés, míg nem vagytok otthon, ott legyen, bár ha az udvaron szaladgáláshoz szokott, akkor az megint nem lesz jó neki.
Hát 5-ös, még jó, hogy a kutyák nem programozott robotok...
Az én pitem pl nagyon válogatós, és nem mindig eszi meg a kaját, amit kap (amit szeret). Szóval ő nem zabálja halálra magát, és a hányását sem enné meg... Igen, vannak ilyen kutyák, tudom. De színtiszta ostobaság azt állítani, hogy minden kutya ilyen.
És a kutyákat MINDENRE meg lehet tanítani (csak hát akkor foglalkozni kell velük: időt, energiát szánni rájuk).
Pl hogy a dohányzó asztalról ne vegye le a szalonnát, amíg kint vagyok 5 percre a házból (saját próba volt: sikeresen teljesítette).
Ja, és a 9 éves pitemtől még semmit nem kapott el a gyerekem, aki 5 éves. Tehát születésétől együtt vannak. Nyilván nem alszanak 1 ágyban, mert a kutyát kutyaként kezeljük, de velünk van a házban.
"Masodik, ha megtanitasz egy kutyat arra, hogy a szamara finom hust ne vegye el, akkor megeszem a kalapomat."
Csak azért mert te képtelen vagy egy alap dolgot megtanítani a kutyádnak nem biztos, hogy mindenki ilyen hülye a kutyatartáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!