Mit lehet elvárni egy kiskutyától?
8 hetes koráig nem szabad elválasztani mert sokmindent tanul addig.
Legalábbis én így tudom.
Gondolom szaporítótól vetted, nem tenyésztőtől.
Bármit ELVÁRHATSZ tőle.
10 napos kölyöknek még annyira az anyja mellett van a helye, hogy még az életben maradása is túlzott elvárás.
Ahogy az előttem szóló írja, korai még az elválasztás, anyja nélkül kutya-szocializációs hiányosságai is lesznek.
.
Nem elírás kérdésedben, hogy 10 napos a kölyök, ám egy hete már nálad van?
Tehát megszületett, még ki sem nyílt a szeme de te már elhoztad? Vidd vissza de nagyon gyorsan..
(vagy 10 hónapos és úgy van nálad egy hete) akkor ragaszkodni fog, megszokja hogy te vagy a gazdája. szoktatni lehet a pórázhoz, hogy ne húzzon, melletted sétáljon. kutyaoktató vagyok, írj ha kell valami
Aki azt írja hogy korai az elválasztás, az mindenki le lesz pontozva mint ahogy én is (?)
Miért is?
Gondolom 10 hetesre gondolt, ne játszátok már a hülyét, szánalmas...
Kérdező, egy hét után ne várj csodát, egyenlőre hagyd hogy megszokja az új környezetét, utána kezd el lassan lefektetni a szabályokat és tanítsd neki az alapokat. Ha nem vagy biztos magadban akkor vidd kutyaoviba, később pedig suliba.
Szerintem 10 hetest akart írni, főleg ha elvileg tenyésztőtől van, ez reálisnak tűnik.
10 hetesen még nem kell sokat elvárnod amúgy, még csak most szokja a helyét. Alap dolgokat taníthatsz neki, szoktathatod a pórázhoz, szobatisztaság ha benti, amit később se akarsz megengedni azt már most se hagyd neki... Legyél következetes, és tartsd észben, hogy ő még babakutya, és nem tud sokáig koncentrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!