Miért nem eszik a kutya? Milyen hamar áll át a szervezete az új etetési formára?
Néhány napja volt egy kérdésem, ahol leírtam, hogy nyersről váltanánk tápra a kutyával. Végül a Carnilove mellett döntöttem.
Viszont a kutya nem igazán akarja enni. Megszagolja, aztán lefekszik. Ha kicsit tukmálom, adok neki egy két szemet akkor van, hogy elkezdi enni, de látszik, hogy nem él-hal érte. Kb 1 hete váltottunk, volt, hogy magától is megette, de nem úgy veti rá magát mint kiskorában mikor még tápoztunk. Jutalomfalatnak elfogadja egyébként, nem tudom, hogy az ízzel lehet-e baja, vagy csak sztrájkol.
Sajnos hajlamos fogyásra, vékony kamasz kutya, nem szívesen hagynék ki neki egy étkezésnél többet.
Különben lassan kezd átállni, kis hasmenése volt, illetve szellentett elég sokat a napokban, de gondoltam (azaz remélem :D) ez normális és az új étrend miatt van. Szerintetek hagyjak neki időt, és beletörődik, hogy mostantól ezt kell ennie? Nem szívesen váltanék tápot már most, nem is hinném, hogy jót tenne, de ha később sem eszi lehet, hogy kipróbálunk mást.
Mindenképp keverném először :) Arra gondoltam addig kihúzzuk ezzel amíg teljesen rendbejön az emésztése, nem akarok neki még jobban bekavarni.
Én hülye egyből 10 kilós tápot vettem, sose volt válogatós kutya, gondoltam nem lesz vele baja :D remélem megszereti idővel, de ha nem akkor valamit kitalálok :)
Áztatva se jobb sajnos, és ha úgy hagyja meg akkor az kuka :s
Eddig barf étrenden volt, nyers hús, csontos hús, belsőségek, zöldségek, tojás... Tálcás étel alatt mit értesz?
Maradékot semmiképp nem fogok neki adni, úgy hiszem egy minőségi táp, vagy a jól összeállított nyers étrend a legjobb amit kaphat. Nyers párti vagyok, de nem találtam elég kielégítőnek, hogy nagyrészt csak szárnyast tudtam beszerezni, de nem kizárt, hogy vissza fogunk térni amint lehet, sőt. Konzervből nem sokat tudok ami tényleg jó, rászoktatni meg nem akarom, mert akkor tényleg válogatna :/
De nem jó látni, hogy az amúgy se erős testalkatú kutya csak nyammog, és nem eszik jó étvággyal, pedig tényleg a legjobbat akartam neki választani, és ez tényleg jó táp. Remélem csak hiszti (mégiscsak nyersen nevelkedett), és megszokja :)
Kiteszed elé, 10 perc ha nem eszi elveszed. Másnap ugyan így.
3 nap enni fog. Ne tukmáld. Megszokja és várja, hogy a kezedből egye.
Mi is Barfról váltottunk vissza tápra. Nekünk nem volt gond a váltással. Az enyémnek mindegy mi a menü, csak a táljába kerüljön. :)
Én is erre számítottam, mert amúgy nem válogatós. Egyszer kaptunk kiállításon tápmintát (azt hiszem Wolf of wilderness-t) és jutinak imádta, meg volt veszve érte. Ugyanígy a Husse viszont nem igazán izgatta, tehát biztos nem mindegy a táp íze sem.
Tudom, hogy ezt kéne tennem, de ha egy nap kimarad már olyan beesett az egész kutya, rossz nézni :'D és jön, hogy éhes, aztán szomorúan néz, hogy csak ez van? De ha 1-2 szemet a szájába adok akkor meg eszi utána, vagy ha leszórok egy kicsit a tál mellé a földre. Érdekes a logikája, de ha így megy tovább akkor sajnos tényleg ez a kiéheztetés jön :/ valószínűleg ő jobban viseli majd mint én :D
3-as vagyok! Amit leírtam igaz a kutyámra egy évtizede így él mellettünk. Mert õ ehhez szokott hozzá! A te kutyusodnak is az jár amit megszokott! Itt egy igen részletes írás a problémáddal kapcsolatban! Szerintem megoldást találsz
hamar!
LINK:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!