Az igaz, hogy a kutyák szervezete nem tudja hasznosítani az édes kajákat?
Ez a csokoládé esetében helytálló, és nem csak annyi hogy bemegy meg kijön.
A csokoládé kakaóporból készül, amelyet a Theobroma cacao nevű növény pörkölt magjából nyernek. A teobromin a kakaó fő alkaloidja, a koffeinhez hasonló vegyület. Az emberre serkentőleg hat, a kutyának viszont már kis mennyiség is mérgezést okozhat. A kutya szervezete ugyanis sokkal lassabban képes lebontani ezt az alkaloidot, mint az emberi szervezet: a kutya vérében akár 20 órán keresztül jelen van a teobromin.
Jól írja 3-as és 2-es is a kakaó és a cukoralkoholok is veszélyesek rájuk.
(Nem csak a xillit a cukoralkohol amit az emberiség használ! [link]
A szőlőcukorral viszont vigyázni kell 1-es! A kutyák szőlőt sem ehetnek!
A répa és egyéb cukroktól meg először kövérek aztán cukorbetegek lesznek.
A tejcukor vagyis a laktóz egyszerűen csak hasmenést okoz nekik.
Szóval egyik sem jó nekik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!