Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális ez a reakció első...

Normális ez a reakció első alkalommál a kutyámnak?

Figyelt kérdés
Tegnap voltunk buszozni legelöszőr a 2 éves kutyámmal. 2 megállót mentünk. Ez történt: felkellett húzni a nyakörvénél fogva pórázzal(a busz vezető nagyon hamar csukta az ajtót) Utánna feljött akartam adni neki falatot de nem kérte, eközben elkezdett rémülten menni felugrott egy kicsit is(póráz volt rajta)utánna magamhoz húztam és lefeküdt a lábamhoz. Utánna leszáltunk(ennek nagyon örült)Szerintetek belefog jönni a buszozásba ha sokszor viszem majd buszon? Elfogadható magatartás volt első alkalomra? És szivesen várom a ti történeteiteket, legföképpen felnött kutyával való buszozásról.
2010. jún. 21. 18:06
1 2
 11/15 Akiteki ***** válasza:
100%

Nem kell aggódni, akkor a kutya sem fog pánikolni.

Minden kutyám utazott már buszon, metrón, vonaton, villamoson.

Az élet része, természetes állapot, mi nem pánikoltunk, így a kutya sem stresszelt be. Első felszállásnál fel kéne kapni, hogy gyorsabban menjen a dolog. (persze ha nem 60 kilós az eb)

Felesleges a buszon jutalmazni, nem egy teljesítmény, hogy ott van, csak egy állapot.

Ha Te természetesnek veszed, neki is az lesz.

2010. jún. 21. 20:38
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha buszhoz akarod szoktatni, akkor szerintem azzal kezd, hogy kimentek a főút mellé, és akárhányszor jön egy busz és a kutya egyértelműen nézi és látja a buszt, akkor jutifalat. Ezt szerintem legalább 3-4 napig csináld. Aztán jöhet a következő lépés, hogy felszálltok a buszra és közben párszor kap jutifalatot és dícséretet. De ha leszálltok a buszról, akkor ne adj neki jutifalatot és ne dícsérd meg, mert téves következtetéseket vonhat le a kutya. Pl.: azért lett megdícsérve, mert leszáltt a buszról, vagy azért lett megdícsérve, mert már nincsen a buszon...stb. Tudod, ha megjutalmazod, akkor a kutya azt úgy "értelmezi", hogy azért kapott jutalmat, ami az elmúlt 3 másodpercben csinált. Érted. Sok sikert, szerintem bele fog jönni. :)
2010. jún. 21. 21:43
 13/15 anonim ***** válasza:
41%

Teljesen normális, mintha a saját kutyámról olvastam volna.

Azzal a különbséggel, hogy én metróval csináltam ugyanezt. Úgy kezdtem, hogy 1-2 alkalommal csak lementünk a metróhoz, megvártam, hogy egy-két metró elmenjen. Utána felszállás a metróra. Első két alkalommal be kellett raknom, mert félt. (akkor még elbírtam). Szépen lassan megszokta. Próbáltam elterelni a figyelmét, szemkontaktus, klikk (klikker), kaja.

Mostmár mint egy kis hős, úgy közlekedik a metrón.

Türelem, gyorsan meg fogja szokni. Az egyik kommentelő nagyon jó ötletet írt. Végállomáson szállj fel vele, ahol még nem indul rögtön a busz :)

Kitartás!!

2010. jún. 22. 11:20
 14/15 anonim ***** válasza:
így a kérdés kapcsán: az nagy baj lenne, ha nem raknánk a kutyára szájkosarat?? akkor is ha kis termetu (15 kiló korul) mert mondjuk ha még sosem volt rajta, ezt is rossz élménynek veheti az elso buszozásnál... vagy úgy fel sem engednek buszra?
2013. máj. 9. 13:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Aki tömegközlekedni akar a kutyájával, annak meg kell szoktatnia a kosár viselését elsőre. Utána mehet a közlekedési eszköz.
2013. máj. 9. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!