Tegnap feküdt egy kutyus amikor oda mentünk hát és behoztuk mert sok autó jár reggel ki mentem kint voltam vele nyitva volt minden ha akart volna elmehetett volna nem feküdt mellettem Szerintetek megtarthatom vagy ez “lopás”?
Hívd fel a gazdáját, és akár állatvédő szervezettel nézzetek körül náluk. Az, hogy a chip leolvasásnál nem láttak veszettség ellenit, sokat nem jelent, tapasztalatból tudom, hogy hajlamosak elfelejteni bevinni az állatorvosok. Még akkor is, ha rájuk szól az ember.
Azért remélem ellátták a sérüléseit a kutyának.
Mindenképp hívjátok a fel a chiphez tartozó telefonszámot és beszéljetek a gazdájával.
Könnyen lehet, hogy a kutya csak elszökött és csatangolás közben megsérült a lába. Tőletek meg azért nem akar elmenni, mert enni adtatok neki.
Az, hogy szerinted picit sovány, még nem feltétlen jelenti azt, hogy éheztették. Az én kutyámat is rengetegen soványnak nézik, pedig egyáltalán nem az, tökéletes súlyban van, csak jól látszik a horpasza.
Vagy a másik lehetőség, hogy tényleg kidobták, de ezt a gazda nyilván nem fogja bevallani, hanem meg kell kérdezni, hogy igényt tart-e még a kutyára, mert, ha nem, ti befogadnátok.
És az tényleg semmit nem jelent, hogy 5 éve nincs beírva veszettség elleni. Sok állatorvos csak beszúrja, a rendszerbe felvinni meg már lusta.
Nagyon szép tőletek, hogy befogadnátok, de amennyiben a chiphez tartozik telefonszám, és nem próbáljátok meg felhívni és beszélni a gazdával, az nem fair.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!