Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panellakásban kutyát tartani...

Panellakásban kutyát tartani az nem minősül állatkínzásnak?

Figyelt kérdés
Se mozgástér, se normális levegő, meleg is van a panelba...

2018. aug. 25. 14:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
90%
Attól függ hogy mellette ki van e hordva a kutya. A környékünkön volt egy család akinek panel kutyaja volt, sose hozták ki még eü sétára sem. Nekem kinti kutyam van és azva helyzet hogy ma nem sétalt az udvarba 20méternél többet pedig van fél hektár amin játszhatna. Egész nap fekszik ha az egyik helyet elunja átmegy az udvar másik felébe feküdni. Őt nem kell napi 3x kor kivinnem sétalni mer bármikor elintézheti akis dolgát. Napi 1 hosszabb séta van. Az udvarba akkor mozog ha játszok vele. Szerintem ha egy udvaron tartot kutya és egy panelba tartott kutya mizgasát nézük akkor ugyan annyit mozog a kertbe mint a masik a lakásba. Ha a séták számát nézem a panel kutyus nyer átlagban. Szerintem egyik tartás forma sem állatkínzás ha a kutya igényei megfelelően kivannak elégítve mellette.
2018. aug. 25. 17:58
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen kérdésekről mindig egy nő jut az eszembe, aki egyszer tíz méterre állt a kutyámtól amikor levittem éjszaka pisilni és ott magyarázta a másiknak, hogy jaj szegény kutya nem is sétál milyen élet ez neki. Gondolkoztam, hogy elmondom neki, hogy reggel kutyasuliba voltunk engedelmességi tanfolyamon másfél órát, délután meg flyball edzésen voltunk 2-3 órát, a kutya örül, hogy kijött a házból, mert olyan fáradt, hogy állva eltud aludni. De inkább nem mondtam semmit. :D

Akik ilyet kérdeznek gondolkoznak néha? Menjetek el egyszer egy lakótelepre 6-7 óra körül. Mindenhol sétáló kutyákat fogtok látni. Mert sétálnak, mert mennek futattóba, mert mennek labdázni, mennek bandázni, stb. A panelkutyák élete ilyen, nem tudom hogy ki a túró találta ki, hogy a panelkutyák bevannak zárva a félszobába egész életükbe... :D

Inkább a kertbe kirakott kutyákat kéne sajnálni, akiket sose visznek sétálni, és nulla inger éri őket.

2018. aug. 25. 19:04
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen fajta. Egy francia bulldogot nem fogsz kirakni a kertbe, se télen se nyáron.

Ha egy nagyobb mozgásigényű kutya, akkor természetesen megfelelő foglalkozás, futás játék, séta mellett egyáltalán nem állatkínzás. Bár mondjuk én egy malamutot, vagy egy berni pásztort azért túlzásnak találom lakásba.

Nekem vadászkutyám van lakásban, de nagyon sokat fárasztom, szóval egész nap alszik, most így nyáron bekapcsolom neki a ventillátort természetesen.

2018. aug. 25. 21:31
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért azokat sem kellene szidni akik kint tartják a kutyájukat. Az én kutyámat bent akartam tartani de folyton jelzett hogy ki akar menni és ha be akartam hozni elszaladt előlem. Egyébként meg minden nap elvisszük sétálni és hogyha mégis be akar jönni pár percre akkor beengedjük
2018. nov. 18. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!