Miért nem minősül állatkínzásnak, ha valaki kerti dísznek/szobanövénynek tartja a kutyáját?
Úgy értem, amikor egy kutya ki van csapva a kertbe vagy be van vágva a kennelbe egész napra, életében nem járt még az udvaron kívül, mert "nem igényli a sétát", semmit nem csinálnak vele, maximum naponta egyszer megsimogatják. Vagy ami még rosszabb, mikor kistestű kutyákat egész nap a lakásba bezárva tartanak, szintén nulla mozgással, fárasztással, foglalkozással... Az ilyen miért nem minősül sokak szemében állatkínzásnak, és miért nem büntetik, mikor tulajdonképpen max. egy fokkal jobb mintha ki lenne kötve egy pár méteres láncra szegény?
Nem provokatív kérdés, csak kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről.
hát ez igen jó kérdés.
én itt Hollandiában olyanokat látok, hogy elsírnám magam.
pl.: a gazdi a kutyáját babakocsiba vagy valamilyen kifejezetten erre a célra való kocsiban tologatja vagy épp táskába gyűri.
kérdem én minek van akkor lába annak a szerencsétlennek, nem csak a friss levegő hiányzik neki hanem a mozgás.ha levegőztetni akarja miért nem akasztja ki az ablakba?
sajnos sokan azt hiszik jó állattartók. de fogalmuk sincs az állataik igényéről.
5.!
Fel kell őket jelenteni, és elviszik tőlük a kutyát! Névtelen bejelentést is lehet tenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!