Ez állatkínzásnak minősül, vagy csak kemény bánásmódnak?
A szomszédban van 2 német juhász keverék. Nagyon aranyosak, rendületlenül védik a házat, ha gazdiék hazajönnek, nagyon örülnek. Viszont megfigyeltem, hogy mind a 3 gazdi (apa,anya,gyerek) olyan lekezelően beszélnek velük, pl. takarodj innen, dugulj már be te büdös sz.r, stb,stb.
Nem látszik rajtuk, hogy bántanák őket, és saját szemmel én sem láttam még, csak azt látom/hallom, hogy hogy beszélnek velük.
Nyilván tudom, van százszor rosszabb helyzetű kutya is,de még is, nem értem, hogy miért beszélnek így.
Mit tehetnék? Azt már próbáltam, hogy direkt előttük én beszélek szépen a saját kutyámmal, vagy a szomszéd kutyákkal, de semmi..
A beszédmódot kifogásolod, de a baj máshol van.
Az állatok nem értik meg az emberi szót. Teljesen mindegy, hogy az trágárság vagy negédeskedés. Behívhatod azzal is, hogy tészta. Ha azt szokta meg, arra fog odamenni hozzád. A leírt szavakra nem reagál, értelmét nem tudja.
Viszont egy falkának csak egy vezére van, nem három.
Ha hárman akarnak uralkodni felette, az nagyon nem jó.
Nem állat kínzás de ha lekezelően beszélnek velük,akkor ez csak a szomszédot minősíti.
Nevelési céllal rá is lehet szólni a kutyura hogy még is érezze mi az amit nem szabad,általában egy két kutyánál ez elég is,de amelyiket jobban hajt a vadászösztön ,azzal többet kell foglalkozni.
Ha csak nem kedvességből trágárak,akkor nem is tudom minek nekik kutya hogy ha nem szeretnek velük foglalkozni!
Tudod nem mindenki lehet tökéletes,nem mindenki néz utána hogy még is mi lehet a helyes kutyanevelés.
Nem hiába mondják azt hogy minden kutya olyan amilyen a gazdája!
Lehet be kéne dobni nekik egy Cezra Milan dvd-t :) Lehet az talán segítene is nekik ,vagy jól megsértődnének .
Amúgy ha jól tudom ,vannak olyan kutyasulik ahol azt gyakoroltatják a kutyákkal,hogy mikor a gazdi hazamegy akkor nem is szabad velük foglalkozni egy kis ideig...Most akkor katonát képeznek vagy egy barátot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!