Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akarja mindenki másoktól...

Miért akarja mindenki másoktól ha kutyát akar hogy menhelyről hozzon, csak mert ő így gondolkozik?

Figyelt kérdés
Tegnap is volt egy ilyen kérdés. A fatáktól tudjuk mit várhatunk és egy menhelyi kutyát akárhogy is letesztelnek okozhat negatív meglepetéseket ami pl. gyerek mellett nem biztonságos. Minek akarják annyian eröltetni? Nem fog elfogyni a menhelyekről a kutya tőle, sőt sztem az ilyen erőltetett választások jó része visszakerül a menhelyre és így még kisebb lesz az esélye h vki kivigye, míg ha nem tukmálták volna rá az itt fajtát keresőre, talán egy eleve menhelyit kereső vitte volna ki aki fel van rá készülve és nem vitte volna vissza. A többször visszavitt kutyának egyre csökken az esélye h még egyszer kiveszik, mert azt hizsik vmi baj van vele(lehet igazuk is van).
2010. jún. 21. 09:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
09:45-ős akkor a barátnőd a pancser nem a kutya... Enyém most lesz három hónapos, de már kikéredzkedik ha a dolgát elszeretné végezni.
2010. jún. 21. 11:45
 12/16 anonim ***** válasza:
73%

Én is rendszeresen nézem a menhelyeket és a fajtamentőket és nagyon kevés fajtatiszta kutyát találtam,inkább azok keverékei vannak a fajtamentőknél is.Ezért nem feltétlenül a szaporitókkal van a gond hanem (velül is ezt nem vitatom)inkább a véletlenül becsuszott almokkal,mert mondjuk kiszökött a kutya...............

És hogy mennyire kiszámitható egy menhelyi kutya és mennyit érnek a tesztek? 2 ilyen kutyám van most az egyiket az utcán találtuk ő egy tündér a légynek sem tudna ártani,a másik ő állitolag le van tesztelve,kétszer harapta meg édesanyámat minden ok nélkül,mert nem tetszett neki,hogy elmegy mellette.

Azzal én sem értek egyet,hogy azért mert valakinek nincs annyi pénze miért ne lehetne egy adott fajtájú kutyája.Heti rendszereséggel,de volt,hogy naponta az állatorvosnál voltam a kutyámmal(még mielőtt elkezdenétek mondani,hogy azért mert nekem is nem szaporitótól vett kutyám van közlöm,hogy nem)igy sok embert láttam és beszélgettem velük és az a tapasztalatom,hogy azok akiknek nincs annyi pénzük több mindent megtesznek a kutyáikért.Sőt inkább a saját szájuktól vonják meg és nem kidobják az utcára vagy elaltaják,mert beteg.Ők nem sajnálják az időt és a pént amit erre kell szánni.De itt egy másik példa is nem egy olyannal találkoztam aki megvette a több százezres kutyáját és beteg lett ő azt mondta,hogy nem fog kinylodni egy beteg kutyával és inkább elaltatja és vesz egy másikat.

2010. jún. 21. 15:03
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Teljesen igazad van kledves kérdező!

A többi okoskósdnak írnám: rengetegszer írtam ki kérdést ahol le volt szögezve, fajtatiszta kutyát akarok és annyi pénz van rá amennyi kell emellet komolyan akarok kutyázni, dolgozni, mégis MINDEN esetben megszálltak a menhelymániások, hogy de csak azért is onnan vegyem mert az a jó! Rendszeresen nézem a fajtamentőket de alig van ott is kutya, azok többsége is beteg, öreg, vagy csak a fajta keveréke.

2010. jún. 21. 15:07
 14/16 anonim ***** válasza:
52%

Kedves 15.07. Nem értem a problémád, milyen kérdésedben írtad, hogy fajtatisztát szeretnél?

Ha megvan a pénzed, végigjársz egy pár kennelt, kinézel egy szimpatikusat és veszel egy kutyát. Mit kell akkor kérdezni a kutya beszerzésével kapcsolatban?

2010. jún. 21. 15:35
 15/16 anonim ***** válasza:
Sok kérdésben kértem más véleményét, hogy több kedvenc fajtám közül melyik jobb jelen esetben, vagy hogy mit tudnak róla, tapasztalatok stb. Attól hogy szerinted a kérdéseim feleslegesek voltak, még ugyanúgy igazam van hogy ezek boldog boldogtalannak csak mondják a magukét. Tehát nem igaz hogy csak ott ajánlják ahol kutyához nem értő óccón fajkutyát akaró emberek írnak.
2010. jún. 21. 15:40
 16/16 A kérdező kommentje:

15:03-asnál a pont!

A fajtamentők hírleveleit mis olvasom és arányosan SOKKAL kevesebb fajtatiszta kerül hozzájuk mint ahány keverék a normál menhelyekre. (pl. retriever mentők)

Nem kis részben ebből írom a szakdogámat-ezt annak aki a hozzáértésemet kérdőjelezte meg.

És még ennyit: NAGYOn sokszor pont az hagyja agonizálva elpusztulni a kutyáját akinek nem volt gond kipengetni érte a 200 ezret, aki meg csak 50et tudott összespórolni az mindent megtesz érte, akár a napi zsömléje árán is.

Nyáron is egy luxusnyaralóból vagy egy tucatról szökött el hozzánk az ottlakó kutya, a 'kedves' család meg amikor jött érte h mennek haza, hol a kutya még dicsekedtek vele h menhelyről mentették ki stb. a kutya alig mert odamenni hozzájuk, követtük őket, otthon bezárták és csak egy nyüszítést hallottunk-ez egy olyan gazdag család volt, akiknek a tenyésztők nyugodt szívvel odaadják a drága kutyát, míg a szegényebbenk nem, pedig az megbecsülné és óvná ahogy tőle telik.

2010. jún. 21. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!