Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit tennétek/tanácsolnátok...

Ti mit tennétek/tanácsolnátok ebben az esetben? Agresszív kutya kérdés.

Figyelt kérdés

Adott egy közeli ismerősöm két kutyája, akik (ismét) összeverekedtek, ám ezúttal az egyik gazdájuk is az útjukba került, aminek kórház lett a vége. Az egyik egy pitbull, a másik egy amstaff.

A balhé kezdeményezője a rossz múltú pit szuka.

A család most nem tudja, mitévő legyen, szeretnének megválni a harciasabb ebtől, de szóba került az altatás is, pedig 'imádják' őket.

Úgy látom, ők képtelenek a helyes kutyanevelésre, sajnos nem olyan emberek, akiknek ilyen kemény kutya való. Mindent elnéznek, "harcikutyanemlétezik", következetlenek és elvtelenek, így nem vagyok benne biztos, hogy ezt a problémát egy "kutyasuli!" bekiabálásával le lehet tudni.

Segítsek gazdát találni...? Nem szívesen tartanám a hátam, ha az új helyén is balul ütne ki valami.

Magunkhoz természetesen nem veszem, hiszen vannak saját állataink, ráadásul ettől a fajtától különösen viszolygok is. Sosem tartanék ilyen kutyát, pedig elég tapasztalt vagyok a nevelés terén.

Mi tehát a helyes, megvalósítható megoldás? Célszerű lenne egy új, hozzáértő gazda, valóban...de hol akasszon le az ember egy ilyen kaliberű személyt záros időn belül? És addig is mi legyen? Benti kutyák, így még a külön tartásuk sem kivitelezhető túl egyszerűen.

2018. aug. 20. 02:24
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Hát, utolsó, úgy van, ahogy mondod. A nyugisabb van ivartalanítva, a bunyós nincs. Mozgatás ritkán, kutyatársaság még ritkábban vagy inkább soha...

A hirdetést a saját Facebook oldalukra tették fel, bár még nem teljeskörű, csak két mondatos összefoglaló. Terveznek egy részletesebb leírást is.

Most egyébként el vannak szeparálva egymástól amennyire lehet, a megtépázott gazda meg eléggé odavan a fájdalomtól.

A héten majd még érdeklődök utánuk...

2018. aug. 21. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!