Shar-pei kiskutyám miért csinálja ezt?
Sziasztok!
Cinikus kérdező társaim, kérlek, ne kössetek bele abba, hogy hogyan írtam a Shar-pei-t, ki így írja, ki úgy...
Tehát a kutyus kan, 5,5 hónapos, és néha elkezd mind a négy lábával helyben kaparni. Mint a mesékben mielőtt gyorsan elindul a hős... Startol... :)
Nem kakilás vagy pisilés után, hanem csak valahogy egyszer csak ezt csinálja. Nem baj, csak kíváncsi vagyok, hogy nem tudjátok-e, hogy miért?
Előre is köszi

Köszönök minden eddigi hozzászólást.
A kutyus néha magától csinálja minden ok nélkül, néha pedig játék közben. Füves részen, betonon egyaránt.
Szegénykém túl butus ahhoz, hogy bármilyen csontot elásson, vagy emlékezne rá, hogy ott van, vagy megérezné.... :)
Mint a faj leírásában: "nem túl ügyes, nem túl okos". :)
Nagyon édes amikor csinálja csak furcsa, még sosem látott senki ilyen a környezetemben. Azért kérdezem, hátha valamilyen fajta jellegzetesség, de lehet ez is csak rá jellemző... Egyedüli kutyusként született, mindig azt mondjuk azért, mert akkora egyéniség.... :)

Valószínűleg az elsőnek van igaza, és próbálgatja a domináns viselkedést. Ez a viselkedés kifejezetten azt jelenti: "Remélem mindenki látja, hogy én vagyok a legény a gáton!"
Persze lehet, hogy mást jelent, viszont a többi kutya így értelmezi, ezért könnyen beleköthetnek, ha 5,5 hónaposan legénykedik. Szerintem inkább szoktasd le róla, nehogy egyszer egy staffi félreértse....
: )
Igazatok lehet ezzel a dologgal. Mert van egy másik kutyusunk is, mármint egy udvarban vannak, együtt nőttek fel. A másik tacskó és palotapincsi keverék és ő ugyebár fürgébb és ügyesebb mint a shar-pei, lehet ezért "próbálkozik" ezzel tekintélyt szerezni magának. :)

Szia! Szintén sharpom van, és ugyanezt csinálja. Egyérteműen a dominanciát fejezi ki vele. 5,5 hónaposan ezt korainak érzem, figyelj rá nagyon, hogy ne legyen agresszív viselkedés belőle a későbbiekben.
A mi környékünkön nincs egy sharp sem, aki kijönne a többi kutyával, mert túl agresszívak.
Az enyémnél már kisebb korában letisztáztuk, hogy nem acsarkodunk semmilyen élőlényre sem.
Hát nem tudom. Egyáltalán nem agresszív, kis kedves, bújós, játékos, csóválós. :)
Még ha nagyon "bedühíted" játék közben és odaadod a kezed, akkor épphogy bekapja, nem harap rá. Nem is támad... Semmi...
De próbálunk odafigyelni rá.
Köszönöm

Egyedül még nem vittük sétálni, csak a másikkal és akkor menne utána...
De az agresszivitásnak semmilyen jele sincsen. Nagyon nyugodt kutya. Játékos. Kajáját simán elvehetem tőle, semmilyen durva reakció, csak néz rám bambán, hogy most mi van. :)
Bújik oda, néha megsértődik, akkor kimegy a másik szobába,háttal leül és röfög. Ha hívod hátranéz és röfög. Külön kis személyiség. De egyáltalán nem agresszív. Néha nem ártana az, ha az idegenekre jobban "ugrana" de nem, csóválás és puszilgatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!