Segitség kérés! Van egy 5 hónapos shar-pi kiskutyám aki tegnap előtt el kezdett érdekesen járni, tegnap már húzta a hátsó lábát. Lehet, hogy le bénul?
Igen, az én kutyusom is így járt! Nem is olyan régen. Én is írtam ki kérdést, mert az orvos csak este tudott jönni. A gond nálunk az volt, hogy túl gyorsan nőtt, ezt nem bírta követni a csontja, és begyullagt a csonthártya. Ráadásul akkor volt fogváltása is. Kapott egy fájdalomcsillapító injekciót, és 10 napig kutyaszalámi-rizs keveréket kellett eteni vele. Nagyon nem tetszett neki, (ezt mondta az orvos is, hogy nemfogja szeretni, de akkor se adjak mást, mert a rizs telít, de nem nő tőle gyorsan)de túl élte, és már jól van. Plusz kalcium tablettát szedett.
Lehet, hogy hasonló a gond nálatok is. Kérdezd meg az orvost, én 1000ft-ot fizettem, kár halogatni, mert azt mondta, h nem látszik, de fáj neki.
Belinkelem a kérdést, hátha hasonlít, a tünet.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__668527-sos-mi..
Azonnal doki!!
Párszor jártam így én is, persze nem írtam ki ide kérdést, hanem ahogy jelentkezett a tünet, délután vagy legkésőbb másnap reggel már dokinál voltam vele!
Nálunk mindahányszor más volt az ok.
1, rándulás
2, csontgyulladás a túl magas fehérjetartalmú (top prémium) táptól
3, legutóbb pedig a diszplázia gyanúja merült fel.
szóval elég széles a paletta, de gondolkozás nélkül ÁLLATORVOS!
Nemcsak az altatás létezik gyógymódnak.
Létezik műtétes megoldás is, bár minden gyógymód nagyon költséges.
Gyógytorna, terápia, etc. javítható az állapota. Persze ez a sérv mértékétől is függ.
Sajnálom.
A gerincsérv borzalmasan fájdalmas, ne hagyd szenvedni. Érdeklődj más orvosoknál, kérj több véleményt is az állapotáról, lehetséges gyógymódokról. Persze a gyógyítás nem olcsó, de ezt remélhetőleg akkor is tudtad és vállaltad, amikor a kiskutyát hazavitted. Ha az orvosok azt mondják, hogy gyógyíthatatlan (nem értek hozzá, de előfordulhat ez is), akkor inkább engedd elaltatni a kutyádat, ne szenvedjen szegény!
Először azonban irány 1-2 másik doki! Nagyon drukkolok nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!