Hogyan csináljam?
Foleg olyanok valaszat varom akiknek staffijuk van.
Uj hazba koltoztunk es hat a kutyaim rosszul viseltek,tudtuk h nehez lesz,de nem ennyire.
Eddig is csaladi hazban eltunk,forgalmas helyen,buszmegallo kozeleben,napi szinten mentek el a hazunk elott emberek,kutyak. Ugattak oket persze,de normalisan. Viszont az uj hazban morogta a szomszedunkat,amikor kijott este cigizni a teraszara. Este pedig atfurta magat a keritesen,mert sunit talalt. Most visszavittuk a nagymamamhoz oket,amig atombiztos keritest es kennelt csinalunk.
Hogyan kezdjem a beszoktatast?Delutanonkent hozzam.el oket,este meg vissza,vagy hogyan?
Ja,csak az egyikuk staffi,a masik kis keverek.
Ne zárd őket kennelbe!!
Ne ők szenvedjenek azért, mert te nem vagy képes lemozgatni őket..
Staffim van, de ez nem függ össze a fajtával.
Alapvető, hogy biztos kerítésre van szükség. Kennelbe csak néha, rövid időre, beszoktatás után szabad kutyát zárni, nem életvitelszerűen. Vagy pl. éjjelre, de szintén beszoktatás után, és nyilván csak nyári időszakban - a staffi fűtésszezonban eleve nem kinti tartásra való.
Hogy voltak a kutyák eddig szocializálva? Idegen emberekkel, más kutyákkal, állatokkal?
A felesleges ugatást már eddig is tiltani kellett volna, de akkor kezdjétek el most. A szomszéd morgását, és minden egyéb nemkívánatos viselkedést tiltani.
Elsődleges azonban a bombabiztos kerítés!
Koszi mindenkinek.
Nem egesznap lennenek kennelben,hanem amig elmegyek itthonrol,amugy egesznap veluk vagyok es le vannak mozgatva.
Eddig nem volt gond sokan jartak hozzank,nagyon szeretik az embereket. A kutyak viszont nem,csak egymassal jonnek jol ki.
Illetve, feltétlen szükséges az a kennel, ha igen, miért? Ha már van egy biztos kerítés, akkor sem akarod őket kiengedni a távollétedben?
"Ugattak oket persze,de normalisan."
Az, hogy a kutyák random embereket ugatnak ok nélkül, egyáltalán nem normális, a kezdetektől fogva tiltani kellett volna. De ha nem tettétek, most kell elkezdeni. Amikor bármi olyat csinál, ami neked nem tetszik, tiltsd!
Nem mindennap tudok setalni menni veluk,mert egyedul vagyok itthon a 15 lanyommal,este jon haza a ferjem,de sokat vagyunk az udvaron es labdazunk meg jatszunk.
Az ugatasra visszaterve,en nem tartottam eddig gondnak,hogy jeleznek ha egy auto megall vagy emberek mennek el elottunk,ne ugy kepzeljetwk el h non-stop ugatnak.
Koszonom a tanacsokat,megprobalom ugy athozni oket,hogy elotte par orat setalunk es meglatjuk.
Kennelbe meg max annyi idore kerulnenek,amig elmennek a nagymamamhoz vagy bevasarolni,max 1.5-2 ora. Amugy egesznap itthon vagyok.
A kennelt azert szeretnem,mert pl a vedono be se jon ugy ha a kutyak nincsenek elzarva..es persze magam miatt,h ne legyen baj,mire visszaterek a bevasarlasbol..tudom h ez onzo dolog,de inkabb megeloznem a bajt. Lehet,ha mar beszoknak,mashogy gondolom,de akkor is kelleni fog egy box.
A regi hazunknal dupla udvar volt,igy el tudtam zarni oket,ha jott a vedono,hozzateszem,nem bantanak,de o nem szereti vagy fel a kutyaktol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!