Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretne, de fél úszni?

Szeretne, de fél úszni?

Figyelt kérdés

Van rá nyáron nagyon sok lehetőségünk, hogy esténként vízpartra vigyük a kutyánkat. Ahogy odaérünk megy is a vízbe labda nélkül magától. Tapicskol a vízben, megy oldalra. Olyan mélységig, amíg nem kell úszni bátran ugrál. Beljebb nem megy. Még akkorsem, ha én beljebb vagyok, mint ő. Látszik, hogy szeretne úszni, mert mikor már majdnem kellene, akkor elkezd a lábával úszó mozdulatokat csinálni. De egy centit sem úszott még. Szeretném, ha beljebb is bátrabb lenne. Hogy tudnám bíztatni? Mivel segíthetnék neki?

Próbáltam a kedvenc játékával, de letojta, elúszott volna, ha nem megyek én utána. Jutalomfalattal is, az sem ment.

Ha nem látnám rajta, hogy akarja ő is simán magától, akkor nem erőltetném.

2018. aug. 12. 16:48
 1/5 A kérdező kommentje:
Sokszor indul neki, de megtántorodik. Egyenesen a partról a vízbe, ott egy lábbal "úszik" aztán kiszalad. Majd újra és újra.
2018. aug. 12. 16:50
 2/5 anonim válasza:
Milyen fajta?
2018. aug. 12. 16:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Kistestű beagle keverék.
2018. aug. 12. 17:03
 4/5 anonim ***** válasza:
82%

Ha még nem próbáltad, akkor menj be vele te is a vízbe és ahol éppen még leérne a lába, ülj le és úgy hívd magadhoz. Amikor oda megy, dícsérd meg és lassan indulj el a mélyebb rész felé és eközben csalogasd magaddal. Ha nem menne utánad akkor kicsit hülyülj vele mondjuk úgy, hogy a víz alá merülsz vagy kicsit meg lögybölöd a víz felszínét (ne fröcsköld le a kutyát!).

Amennyiben ez sem használ, akkor ezt is megpróbálhatod: emeld fel és sétálj be vele a vízbe. Ha nagyon mocorog akkor inkább vidd ki a partra, de ha tűri akkor nyugodtan belerakhatod a vízbe is. Utóbbi esetben nem árt ha kicsit alátámasztod a mellkasánál és dícsérd meg.

Vagy ha módod van rá, rakd egy szörfdeszkára vagy valami hasonlóra és vidd be a mélyvízbe. Ilyenkor hagyd, hogy magától ugorjon be, esetleg ösztönzésként távolodj el tőle.

Ha semmi se működik, akkor inkább ne erőltesd.

2018. aug. 12. 17:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Vannak kutyáknak való "mentőmellények",amivel fent marad a vízen,aztán majd fokozatosan el lehet hagyni. :D Ezeknek általában van egy kis fogó a tetején, amivel te is tudsz neki segíteni, ha kell.
2018. aug. 12. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!