Ha heti egy nap a kutya táp helyett rizst és főtt húst kap, azzal nagyon bekavarok az emésztésébe?
Carnilove tápot kap, meg vagyunk elégedve vele, de elgondolkoztam, hogy, ha natúr (értsd: fűszerezetlen, sótlan) rizst és húst kap (mondjuk csirke, nyúl) egy héten egy nap, azzal használok vagy ártok?
Esetleg még adnék hozzá mondjuk kefírt vagy joghurtot.
Sajnos nem tenne jót neki. Erre anno én is gondoltam.
Dobd fel úgy az étkezés közötti időt, hogy számára új jutalomfalatot kapjon. Adhatsz neki répát is, ha szereti. De azt vitamin gyanánt rá is reszelheted a tápra.
Amúgy natúr joghurtot simán adhatsz neki étkezések között, vagy, ha szereti, akkor azt táppal is keverheted. Az enyémek táppal nem szeretik, de csak úgy magában elnyalogatják ebben a melegben.
Semmi probléma nincs belőle, ha rizset és főtt húst kap. Egy dologra figyelj, hogy kalciumot is pótold, ezért szoktuk ajánlani a csontos húst. A tápok 70%-ában rizs a szénhidrát, ergo hülyeség azt állítani, hogy a rizzsel ártasz. ki kell számolni az adagot, és nyugodtan mehet neki.
Hasmenős kutyáknál több napig is ezt a kombót ajánljuk diétaként.
A kefirt és társait felejtsd el, ha nem akarsz hasmenést. A farkas sem eszik az erdőben joghurtot.
Üdv, egy állatorvosi asszisztens
Kefirt és natúr élőflórás joghurtot nyugodtan kaphat a kutya, csak jót tesz az emésztésének!!!
Egy gazdi, akinek egy valódi állatorvos javasolta, és 7 éve eszi nap mint nap a kutyája
Amúgy kedves kérdező, hogy neked is válaszoljak, én nem kevernék be főtt étellel, ha szereti, és jó a tápja.
De te ismered a kutyád emésztését, te tudod mennyire kényes a étrendváltozásra. Vannak kutyák, akiknek meg se kottyan reggelire táp, estére főtt vagy nyers hús, másoknál meg megy a szapora ha egy jutalomfalat is bezavar.
Kedves Kérdező,
ha viszont ennyire tisztában vagy azzal, hogy mi a jó probiotikum a kutyának és mi a jó a bélrendszerének, akkor gyanítom, hogy szakember lehetsz, de ez esetben nem értem, miért itt kérdezgetsz másokat.
minden jót- állatorvosi asszisztens
Asszisztenske besértődött :D Abba a rendelőbe sem vinném a kutyát ahol te dolgozol.
Az én kutyám is kap minden nap 1-2 evőkanál natúrjoghurtot és még SOHA nem fosott tőle.
Köszönöm mindenkinek, nem kavarok be az emésztésébe akkor, mert amúgy elég kényes a gyomra.
Kedves állatorvosi asszisztens. Mivel tudom, hogy a kefír jót tesz a beleinek, ezért nem is arra a irányult a kérdésem.
Azt kérdeztem, hogy bekavarok-e az emésztésébe, nem azt, hogy "Fosik a kutya a kefírtől?" , szóval nem egy olyan kérdést raktam fel amire tudom a választ (Nem, nem fosik a kefírtől) .
Remélem nem Szabolcs megyében tevékenykedsz állatorvosi asszisztensként. Nem szeretném a kutyámat véletlenül rossz kezekbe adni ;) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!