Egy 30 kg-os kutyának ha főtt ételt akarok adni, rizst + csirke láb-fej-nyak. Mennyit kell adnom, hogy ne hízzon el, egy egész napot tekintetbe véve. (24 óra) Mennyi dkg rizs és hány fej, nyak, láb?
Ezt látod majd a kutyán.
Rizsre nincs szüksége, csak ha hasmenés miatt diétáztatni kell, akkor pedig péppé főtt rizs kell natúr sovány főtt hússal (nem csontos).
Csontosat amúgy sem jó ötlet főzni, és ez az étrend nagyon kevés húst tartalmaz, főleg csont és rizs. Ez nem igazán jó így.
Hogy a viharba ne lenne jó a kutyának a rizs, ne vicceljetek már, inkább olvassatok utána.
Fej, nyak, láb kevés kérdező, csupa csontos, nem fog bírni kakilni. Farhát (húsosabb) belsőségek (szív, máj, zúza- mikor mi), és comb is mehet, tescoban gyakran van akció, amikor megéri bespájzolni belőle. Állateledel boltokban is beszerezhető minden, én vadnyesedéket is szoktam mellé venni. A nyak pedig inkább bőrös nyak legyen. A mennyiséget pedig majd kitapasztalod.
Nekem két 30 kilós kutyám van, amíg nem kezdtük el a nyersezést, addig ők is főtt "csirkealkatrészeket" kaptak néha főtt répával, rizzsel. Kb. 70-75% hús, csontos hús, 25-30% rizs arányban. Napi egyszer este ették, pontos mennyiséget nem tudok mondani legfeljebb a táljuk méretét ami 1.8L, amit mindig tele kaptak. Ha saccolni kéne kb. 1-1,5 kg kaja/kopf, mindennel együtt. Sosem voltak kövérek, doki bácsi is mindig dicséri őket. :) Igaz elég mozgékonyak egy boxer, és egy amstaff-cane corso keverék.
Nekem közepes méretű kutyám van, én állateledelesnél veszek neki főzni valót. Borjú vagy csirke nyesedéket, ami hús, meg egész csirkét is szoktam. Ezek kb 300 Ft/kg áron vannak. Meg tésztát veszek hozzá szintén állateledelesnél, ezzel főzöm neki.
Meg ilyen hidegben töpörtyűt kap, hogy növesszen egy minimális zsír réteget... (pit keverék)
Hogy mennyi az adag, azt majd látod, egyáltalán mennyit eszik meg egyszerre. De a láb+fej+nyak kombótól sosem fog elhízni, hidd el, viszont szorulása annál nagyobb eséllyel lesz.
a 3-al értek egyet. miért ne lenne jó a rizs a kutyának? én is főzök neki néha rizses húst, nagy kedvence. igaz a hús több benne, a rizs csak kb. 1 maroknyi. de ez nem csontos húsból van.
csirkének még semmilyen "alkatrészét" nem adtam neki, mert mindenhol azt olvasom, az nem jó, mert szilánkos a csontja, ő meg olyan mohón zabál, mint egy disznó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!