Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajta illene bele...

Milyen kutyafajta illene bele az életünkbe?

Figyelt kérdés

Már van egy középtermetű keverékünk, aki játékos, jól nevelt, megfelelően szocializált. Mondhatni, hogy ő már "kész van", szóval tudunk mellé vállani egy kölyköt anélkül, hogy rá kevesebb idő jutna.

Mindenképp fajtatiszta kutyát szeretnénk, tenyésztőtől, törzskönyvvel, szóval a menhelyet ajánlók légyszíves ne válaszoljanak.

Amit tudnánk nyújtani neki: (már meglévő kutyánknak is ezt nyújtjuk)

Kinti-benti tartás, mindig bent aludna, télen a hidegben és nyáron a melegben csak benti tartás.

Napi min. 1x hosszú séta, ami kb. 2-2,5 óra. Ebben lenne szabadon szaladgálás egy nagy réten, nyüzsgősebb helyen is sétálás, esetleg, ha találkozunk valakivel akkor kutyákkal bandázás. (Falun élünk)

Heti 1x kutyaiskola.

Minden nap szellemi fárasztás, a kutya igényeitől függően.

Prémium kutyatáp.

Reggel 7-kor indulunk itthonról és 2-3 felé érünk haza, de apa itthonról dolgozik és vállalta, hogy amíg kölyök addig figyelne rá.

Udvarunk van, oda bármikor kimehetne.

Mi igényeink:

Nagytestű, rövidszőrű és nem tömegfajta.

Már mi is gondolkodtunk, a dalmata és a német vizsla eddig a befutó. Más hasonló kutyafajta?

Válaszokat előre is köszönjük :) !

2018. aug. 7. 12:22
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Rodéziai ridgeback, weimari vizsla, catahoulai leopárdkutya
2018. aug. 7. 12:33
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Cavalier spániel:)
2018. aug. 7. 12:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Cavalier spániel mint nagytestű rövid szőrű kutya? :D Az igen.
2018. aug. 7. 12:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A vizsla jó ötlet, bár elég gyakori (legalábbis a magyar). Esetleg még a dalmata, erdélyi kopó, rövid szőrű collie, pointer ami eszembe jutott. Az agárfajták között is nézelődhetsz szerintem. A catahoula elég munkás, de ha úgy érzed bírnál vele akkor szóba jöhet.
2018. aug. 7. 12:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Magyar vizslából tényleg rengeteg van, de a kérdező által említett német vizsla, illetve az általam ajánlott weimari nincs annyira elterjedve. Nagyon jófej kutyák, mindkettőből ismerek 1-1-t :D
2018. aug. 7. 12:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen, látom a dalmaták már versenyben vannak, elkerülte a figyelmem. :) Nekem volt, energiabomba, önfejű, de nagyon okos fajta. Szerintem nem lenne rossz választás nektek sem.

A weimari is hasonló vérmérsékletben mint a magyar vizsla, de jóval ritkább.

Egy német vizslát ismerek, lakásban tartott, pedig nagyon híresztelik róluk, hogy hiperaktívak, de jól bírja.

2018. aug. 7. 12:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Erdélyi kopó. Tapasztalatból mondom :)
2018. aug. 7. 13:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Boxer? Játékos,könnyen tanul,szereti a kutyapajtikat.Nekem az van.Az embereknek az jut eszébe, hogy biztos feszt nyáladzik,hát egyáltalán nem.Nálunk imádat van,nagyon szeretjük.Nekem még a vizsla is favorit,de azt látom írták már.
2018. aug. 8. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!