Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyafajta a legbeteges...

Melyik kutyafajta a legbetegesebb?

Figyelt kérdés
2018. júl. 17. 16:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
35%
Angol bulldog.
2018. júl. 17. 16:29
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

A "divatfajták", amik nagyon keresettek, és épp ezért foglalkoznak velük a szaporítók.

Ilyen például a "mini yorkie"

De a legrosszabb a cup puppy.

Olyan pici hogy belefér egy csészébe.

Jobb esetben él egy évig.

2018. júl. 17. 16:46
 3/11 anonim ***** válasza:
15%
Erre tudnál valami forrást linkelni, hogy jó esetben egy évig élnek? Tényleg érdekelne, biztos nem te találtad ki ;)
2018. júl. 17. 16:47
 4/11 anonim ***** válasza:
69%
Mopsz, angol bulldog, francia bulldog, "mini yorki", "mini csivava".
2018. júl. 17. 17:00
 5/11 A kérdező kommentje:
Második, most fajtára gondoltam, tehát hivatalos, FCI által elfogadott fajtára. A Mini Yorkie a legnagyobb jóindulattal talán nevezhető Yorkinak, ami viszont nem egy beteges fajta. Én is úgy tudom, hogy az Angol Bulldog az, egyébként, de hátha valakinek más a véleménye.
2018. júl. 17. 17:00
 6/11 anonim ***** válasza:
52%
A nyomottfejű fajták alapból fogékonyabbak a betegségekre, de az angol bulldog szerintem a "number1" mert a magasságához képest hatalmas a súlya, így az ízűleti problémák is gyakoriak náluk. A francia és a mopsz arányosabb. Meg mopszból én ismerek aktív, mozgékony példányokat is, angolból nem. Van amelyik 20 méter séta után teljesen kifárad, lefekszik, mert nem bírja. Mopsznál és francia bulldognál még nem láttam ilyet.
2018. júl. 17. 18:24
 7/11 anonim ***** válasza:
27%
A nagyon felkapott fajták, a nyomott arcúak és azokból is a szaporítós
2018. júl. 17. 18:39
 8/11 A kérdező kommentje:

Mégegyszer leírom, bocsánat, ha nem voltam érthető. :/

Tehát, fajtára gondolok, nem "nyomottórrúak", "divatkutyák", stb. hanem fajtára. Ha egyet kéne mondanod.

2018. júl. 17. 19:06
 9/11 anonim ***** válasza:
82%
AKC-s rövidhátú németjuhász. Borzalom.
2018. júl. 17. 19:58
 10/11 anonim ***** válasza:
12%

Említett mini yorkim van,jó helyről,9 éves,soha semmi baja nem volt,bár utálom ezt a megnevezést.

"Az angol bulldogok jelentős hátrányból indulnak más kutyafajtákhoz képest, ehhez hozzájárul az is, hogy a 1835-ben mindössze 68 egyedből kezdték tenyészteni őket, majd az idő múlásával, főleg az elmúlt pár évtizedben teljesen elvesztette kezdetleges fajtajellegét, kisebb, lomhább lett, ezzel együtt pedig olyan betegségek jöttek, amiknek eredménye, hogy egy átlagos buldog élettartama maximum 6 év. De az a 6 év sem megy könnyen hiszen igen hosszú a lista, ami az angol bulldog betegségeit sorakoztatja föl.

Csípőproblémák, légzési problémák, emésztési problémák, rák, ujjak közti ciszták, allergia, szemproblémák. A bulldog arcán lévő ikonikus redők csalogatják a bőrbetegségeket, míg a riasztóan eldeformálódott orrjárat megnehezíti az állatok légzését, ami túlmelegedéshez, hőgutához, de akár agyvérzéshez is vezethet. Szóval kijutott nekik rendesen."

2018. júl. 19. 06:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!