Mi a véleményetek a bernáthegyiről?
Sok a nyála
Remélem udvarra tervezed
Rengeteg hely kell neki, tér a mozgáshoz
1. mozgatni-mozgatni
2. szellemileg! is fárasztani, mivel ő eredetileg alpesi mentőkutya
3. rengeteget nyáladzik (na, ezt utálom benne)
4. amúgy jámbor, igazi nagy szelíd medve - persze kutyaiskola alap, mert esélyed nincs megfékezni, ha elindul
Öcséméknek van, nagy kan kutya, de soha meg sem morgott még senkit, a kislányomat imádja, gyakorlatilag vele tanult meg járni, télen a szánkóját húzza (fenn laknak a Jura-hegységben, van hó bőven), nyáron együtt sétálnak, stb.
100% megbízom a kutyában :)
Nagyon aranyos kutyák. Imádom, álom fajtám lenne, ha nem rontotta volna el a "nemesítés". Kint kell tartani szigetelt kutyaházban, nyáron pedig ügyelni rá hogy ne legyen nagyon melege
Eredeti feladatkörére ma már alkalmatlan, lomha mamlasz. Nyálas, nagyon nyálas.
Nekem panelban van(légkondis). Napi 2x sétálunk 2-2 órát, amikor elengedem, akkor is csak hempereg a fűben meg játékosan "futkározik", ami inkább ide-oda bakfincálás. Nagyon jámbor, szelíd, gyerekek kedvence, mindenki megsimogatja, viszont ha érzi, hogy rossz ember közelít, azt morgással és fogkocogással jelzi, majd felveszi a védelmező pózt:)
Méretéhez képest nem eszik sokat, én csak táppal etetem, mert érzékeny a gyomra, a barftól savas a gyomra, a konzerves kajáktól, illetve a házi koszttól hasmenése lesz.
Szerintem ideális társ és családi kedvenc, kiegyensúlyozott és okos jószágok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!