Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 600. 000 Ft 2 kutyára?

600. 000 Ft 2 kutyára?

Figyelt kérdés

Bevezetőleg:A feleségemmel 4éve el költöztünk és utána való 4évben szinte csak az "álom" kutyáiról beszélt mivel nagy kertesházba költöztünk. Ez a két kutya egy Német Dog és egy Rottweiler lenne. A feleségemnek van is tapasztalata mivel jelenleg 26éves és 14éves kora óta jár gyepmesteri telepekre/menhelyre rendszeresen mivel hatalmas állat rajongó és az évek során sok tapasztalatot szerzett. Lényeg: talált törzskönyvezett Német Dog-ot és Rottweiler-t is (mivel azért csak minőségít akar) és hát azért szép áruk van... De nem is szóltam érte mivel én nem a legjobban értek hozzájuk. A feleségem Bele számolta a első pár havi kajájukat /oltást/ivartalanítást/kutyaovi/iskola (mondanám, hogy a kutya házat és stb holmit de azokat már egy jóóóóó ideje megvette előre) de ezek nincsenek is benne a 600.000-ben.

Na de.. Feleségemnek első kutyája lesz mivel eddig panelban élt és ha most 600.000-et ki ad értük azért nem szeretném, hogy valami baj legyen. Szerintetek azért nem drága 2kutyára?? Főleg így elsőnek?? Bár sokat vinnénk mozogni az biztos mivel rengeteget túrázunk. És valójában a keretünk is megvan rá (azt a 600.000-et nem 4év alatt gyűjtöttük össze)

Kérdés le egyszerűsítve: szerintetek biztos bele menjek? A feleségem első kutyájai lennének és nekem is (de én semmi tapasztalatot nem szereztem életembe)

Ui: 600.000 lenne a két kutya összesen!

Köszönöm szépen a válaszokat és bocsánat ha túl értelmetlen és keszekuszára sikeredett

2018. aug. 6. 17:52
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Jól látod!

Főleg,hogy neked sincs tapasztalatod tényleg érdemesebb előbb egy kutyával kezdeni.

Jól írták naponta pár órát kutyázni teljesen más mint 0-24ben 10-15 évig veled egy adott kutya.

Bár a német dogok nem hosszú életűek :(

2018. aug. 6. 20:19
 22/25 anonim ***** válasza:
89%

Én személyszerint ezt így nemjavaslom, több okból sem. Az ár kb reális, főleg a dán dog miatt, egy ritka ezért drága fajta, és elég sok baja is tud lenni a nagy mérete miatt. Meg kb ennyi az éves tartási költsége is a 2 kutyának, szóval az éves tartási költség meg reális vételár 2 tk-s kutyáért.

De neked mint írod semmi tapasztalatod nincs, a feleségednek pedig csak gyepis, menhelyi. A menhely nem ugyanaz mint együtt élni, egy házban egy nagy és egy óriás testű kutyával. Más egyedül nevelni 7/24-ben egy kölyköt mint bemenni a menhelyre 1-2 órára, aztán hazamenni és élni az életet kutya nélkül. Mindkettő kinti-benti tartást igényel, ami télen amikor nappal is minusz van, azt jelenti, 0-24-ben bentvannak a kutyák a házban, hetekig akár 2-3 hónapig csak a dolgukat elvégezni és sétára mennek ki. Minden programatoknál számolni kell a kutyákkal. Ha elmentek kirándulni, nem ülhettek be egy étterembe mert 2 ekkora kutyával sehovasem engednek be. Ha többnapos kirándulásokra is mentetek akkor minden szállás kilőve ha a kutyákkal együtt túráznátok mint írod is. Ha nincs szerencséd és az egyik bepánikol a viharban, akkor előre lebeszélt vacsorát vagy szinházat akármit lehet kukázni mert pont jön egy nagy vihar, és nemszeretnéd, hogy a 600ezres kutyáid magukban vagy egymásban kárt tegyenek mert leszakadt ég, mi már jártunk így. Amíg nincs saját kutyád, főleg 2 addig elképzelni nemtudod, mennyire feltudják forgatni az életeteket, és igazából ezt nemis lehet elmondani, és nemlehet rá felkészülni. És 100 év menhely sem kíszít fel rá, meg arra sem amikor amikor az egyébként jólnevelt 9 hónapos még kölyök dog 20 perc alatt szétkappja az ebédlőasztalt, azért mert csak. Én mindenképp a fokozatosságot javasolnám, nem egyből beleugrani 2 ilyen kutya tartásába. Elöbb legyen a roti, aztán ha ő már legalább 2 éves és úgylátjátok minden rendben akkor jöhet mellé a német dog.

2018. aug. 6. 20:25
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

"Köszönöm szépen! A párommal beszéltem és azt mondta,hogy persze megérti bele egyezne, de fél ha megvesszük az egyiket és 1-2 évet várunk a másikra támadni fogja a nagyobbik :( hogyan nyugtassam meg,hogy nem? Bár azon is gondolkoztam, ha én is teljesen ki venném a részem a kutya nevelésből akkor meglehetne oldani. Mi a véleményetek? melyik lenne a helyes?"

Lehet, hogy az egyik kutya rátámad a másikra, de ez akkor is megtörténhet, ha egyszerre veszitek a kettőt. A lényeg az, hogy az első kutya legyen megfelelően szocializálva (többi kutya között), akkor nem valószínű, hogy rá fog támadni az új jövevényre. De tegyük fel, hogy mondjuk megveszitek mindkettőt és egy hét múlva valamiért egymásra támadnak. Tudja a feleséged, hogy ilyenkor mit kell tenni, hogyan kell lenevelni a támadó viselkedésről?

Ha eltérő időpontban veszitek a két kutyát akkor annak több előnye is van:

1. Nem egyszerre kell kifizetnetek 600 000 Ft.-ot.

2. Az évek során felgyűlnek a tapasztalatok. Szinte biztos, hogy fogtok hibázni is a nevelés/kiképzés során. Ezekből a hibáktól viszont lehet tanulni. Ha valamit rosszul csináltatok, akkor a másodiknál már eleve tudni fogjátok, hogy hogyan (nem) érdemes.

3. Kiderül, hogy van-e energiátok két kutyával is foglalkozni.

Egyébként nekem a legnagyobb aggályom az, hogy a Rottweiler tapasztalt gazdát igényel és gyepmesteri telepes tapasztalat ide vagy oda nem biztos, hogy rögtön kéne mellé egy (akármilyen) másikat is venni. Ha a Rottweilert meg tudjátok nevelni, akkor valószínűleg másik fajtával sem lesz gondotok, de ha mégsem és két kutyát vesztek, akkor rögtön dupla akkora lesz a probléma is.

2018. aug. 6. 20:52
 24/25 Hovarju ***** válasza:
100%

Nem lenne drága két kutya ennyi pénzért.

De én személy szerint első kutyának egyiket sem javasolnám.

Mi lenne, ha kinéznétek a menhelyről, ahol amúgy is önkéntes egy fiatal kutyát, akár ideiglenes gazdiként, amíg találnak neki gazdát.

Ez idő alatt mindketten kipróbálhatjátok, hogyan tudok együtt élni egy kutyával és sok saját tapasztalatra tennétek szert.

Aztán, ha ennek a kutyusnak lesz gazdája, jöhet az álom kutya. DE egyszerre csak egy, mert az első 1-1,5 év rengeteg energiát, időt igényel.

És ha már az első kutya szót fogad és kézben tartható, és még mindig vágytok egy második kutyára, akkor jöhet a második kutya.

Gyerekeket nem terveztek a közeljövőben? Mert azon is el kéne gondolkodni, hogy egy kisgyermek is rengeteg időt igényel. Lesz-e elég időtök és energiátok a kutyák mellett a gyerekekre is.

2018. aug. 7. 10:53
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha a vételáron felül még benne vannak az oltások, minőségi etetés, kutyaovi, suli, akkor reális az ár (hú de nagyon szuper párosításnál vagy külföldről egy kölyökért magában is elkérnek ennyit).

Viszont egyszerre két kölyökkel nem kezdenék. Nagyon fárasztó és az sem mindegy, hogy hogyan, kihez és mennyire fognak kötődni. A feleségednek van kutyás tapasztalata, de az más, mint egy kölyök következetes felnevelése és képzése, úgyhogy elsőre nem biztos, hogy egy rotival kellene kezdeni. Ha attól fél, hogy később nem lehet a két kutyát összeszoktatni: egy jól szocializált német dog mellé szerintem lehet később hozni egy kölyköt. Addigra legalább még több lesz a tapasztalata a kölyöknevelésben.

Sok sikert!

2018. aug. 7. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!