Más kutyára is ennyire mennek a legyek?
Nem tudom esetleg a geránium vagy levendula olajat picit hígítsd fel és fújkáld be a kutyát. Nem tudom hasznos e legyek ellen,de ezt a két olaj félét a kullancsok és a szúnyogok utálják,hátha legyek sem bírják.
Charmil nevű rovar riasztó kifejezetten kutyák számára,esetleg ezt is nézd meg.
Érdemes lenne megfürdetni a kutyádat,mert lehet,hogy vmi szagot áraszt a fenekénél lehet kakis, melegben még jobban párolog.
Nem. A szúnyogok támadnak, a legyek csak a beteg, sebes, legyengült kutyával szórakoznak, aki már nem tudja elkergetni őket. S be is fogják köpni sajnos, a zöld legyek főleg bélsárra, sebre mennek. Mindenképp fürdesd meg, főleg a feneke táján alaposan. Ajánlom a Neostomosan oldatos fürdetést, utána alaposan be is lehet fújni a kutyát a vízzel hígított oldattal.
ma 17:32
Nagy tévedésben vagy. Egészséges kutyára is mennek bizonyos légyfajok.A fülüket támadják leginkább.
Csak ha sebes, gennyes a füle...
Egy egészséges kutyára - aki nem ragad a piszoktól, fülgennytől, egyéb sebtől - nem szállnak a döglegyek.
Amúgy benne is van a nevében ; döglégy.
Te nem vagy képben...
ma 20:54
Nem a döglegyeken van a hangsúly.
Bizonyos légyfajok sajnos az egészséges kutyák fülét támadják.
Találtam egy jó cikket neked kérdező a Neostomosan felhasználásáról:
"- Patikáinkban árusítanak egy Neostomazan elnevezésű legyek irtására kifejlesztett készítményt. Ötmilliliteres üvegcsében árusítják a szert (4-4,5 hrivnya), s ez öt liter oldat készítésére alkalmas. Ha kisebb termetű kutyánk van, egyszerűen megfürdetjük 2-3 liternyi oldatban. 1 ml Neostomazan felhasználásával s egy, erre alkalmas szórófejes flakonnal egész szőrzetét bepermetezzük. A szer három hétig tartó védettséget biztosít. A legyek ugyan rövid időre továbbra is rászállnak a kutyára, hámozgatják annak szőrét, ám rövid idő múlva elpusztulnak. A permetezés után nagyobb sikerrel láthatunk hozzá a kutya fülének gyógyításához. Sokan a jód szárító-fertőtlenítő hatására esküsznek, mások a zöld tinktúrára, míg megint mások valamilyen kenőcsöt - Ihtiol, Streptocid - részesítik előnyben. Tudnunk kell, hogy az állatpatikákban ezen kívül műanyag kiszerelésben kapható olyan speciális púder, amely jódot és különböző más fertőtlenítő anyagot tartalmaz. S amelyet kifejezetten a sebek gyógyítására alkalmaznak."
A federol olaj is jó, ha előtte megfürdeted, befújod amit már írtak neostomosannal.
Nekem is nyílt sebet köptek be ezek a rühes legyek, a kutyámból már kukacok jöttek a bőre alól, sajnos el is kellett emiatt altatni, ez volt az utolsó csepp. Ő le volt bénulva, és felfekvés volt az oldalán, azt találták meg a legyek :(
Vigyázz a kutyádra, nagyon gusztustalan, és nehezen is irtható ha már beköpik a legyek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!