5 hónapos kiskutyám nem szobatiszta! Mit tegyek még?
Minden reggel 6 óra tájt megyünk el sétálni egy gyors kört és amint kiviszem és a fűbe ér már pisil is. (Ilyenkor agyon van dícsérve) Majd sétálunk egy kicsit akkor a kaki is megvan (szintén kap dícséretet). Következőleg munka előtt (olyan 8:20 fele) viszem ki egy kb 10 perces sétára, itt is pisil és kakil is. Napközben 12-13 óra között megy haza édesapám hozzá, ő kiviszi megpisiltetni.
Következőleg 17 óra után van kivéve, mert akkor érek haza, de olyankor mindig vár min. 2 tócsa pisi :/ a kaki az ritkább, de a pisi az mindig!
Sajnos én nem tudom megoldani hozzá napközben a haza járást, de észre vettem, hogy mikor otthon vagyok vele, nem pisil be! Ugyan így viszem ki, hogy szokja a napirendet és nincs is vele baj. De ha nem tartózkodom otthon mindig becsúszik az a pisi!
Pelus is van neki lerakva. Azt láttam, hogy próbál rá pisilni, de azért sokszor még mindig össze vissza pisil. :/
És nem értem, hogy miért más ha otthon vagyok és miért “engedi el magát”, ha nem :/
Kérlek segítsetek, mert már nagyon tanácstalan vagyok vele szemben
A pelust dobd ki! Ha megengeded neki. hogy a szobába pisiljen - akár pelenkára - teljesen természetes lesz neki, hogy a lakásba is végezheti a dolgát!!!
Tartsd a napirendet - teljesen jól csinálod - s légy türelemmel, még nagyon fiatal, 5 hónaposan nem tudják, és nem is nagyon akarják tartogatni a pisit, pláne ha egyedül van otthon. Ne aggódj, szobatiszta lesz!
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
A pelust én is hallottam, hogy rossz ötlet volt :/
Csak ameddig kisebb volt, addig akartam neki adni egy kis teret, hogy elvégezze a dolgát, mert akkor ugye nem annyira tudta tartogatni.
Csak nagyon sok helyről hallom, hogy ilyen idős korában már 6 órán keresztül is tudja tartani a kutyus..az enyém viszont nem :/
És kezdtem aggódni, hogy nagyon elrontok valamit nála
Köszönöm a válaszokat!
Felszedtem a pelust!
Remélem minél hamarabb hozzá szokik a szobatisztasághog így!🤗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!