Mikor lesz teljesen szobatiszta a kiskutyám?
Vidd oda ahova pisilt és verd el érte...
De azért ne üsd agyon... Csak kicsit.. Lehet beválik... Nállam bevalt a csivavámnál..
De tényleg ne nagyon üsd meg.. :)
Tegnap azt csináltam, hogy amikor bepisilt kivittem a helyére, és egy 20 percig nem engedtem vissza, de úgy érzem ez nem jó taktika, és mellette még a szívem is megszakadt érte, amiért ki kellett zárnom..
Köszönöm az eddigi válaszokat! Ki fogom vinni, meglátjuk mi lesz!
8 hetesen még nem elvárható, hogy szobatiszta legyen. Pláne ha még ki sem viszed, hogy lenne akkor szobatiszta?
A pelenkára szoktatást érdemes lenne hanyagolni, mert ha arra szokik, azzal azt tanulja meg, hogy szabad a lakásban vécéznie. Neki mindegy lesz, hogy pelenka, vagy pl. szőnyeg... Azt kell megtanulnia, hogy nem szabad bent vécézni. Ezt pedig egyetlen módon tanulja meg: ha minél gyakrabban, rendszeresen leviszed. 2 oltása már megvan, vidd ki olyan helyre, ahol nem nagyon járnak más kutyák, és arra figyelj nagyon, hogy ne nyaljon fel semmit a földről. Evések, alvások után érdemes kivinni, kb. 2-3 óránként eleinte.
Így is hónapokba telik, mire szobatiszta lesz. Addig takarítás és türelem, a kölyökkutya ezzel jár.
Azt már sajnos próbáltam, hogy kiviszem a pelust a nappaliba, de simán mellé pisilt :)
Köszönöm a válaszokat, hasznosak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!