Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi baja lehet a kutyámnak?

Mi baja lehet a kutyámnak?

Figyelt kérdés
Németjuhász, fajtiszta. Mindent megtámad aminek kereke van, biciklit nem lehet kitolni csak ha megkötöm előtte, ha autó jön amit leművel már nem is ugatás, őrjöngés inkább, forog, hempereg és majd megfullad, talicskára rátámad, ha meg nem vagyok ott közösülni akar vele. Ha dörög az ég el kell engedni mert megfojtja magát annyira fél. Menhelyen született, állatvédők nevelték, nem hiszem hogy bántották mint ahogy én sem.Foglalkoztam vele de semmi látszatja, fura mert a kuvaszaimat bármire megtaníthattam. Még kölyökként került hozzám. Mindennek nekimegy, elesik, lefejel, mint aki képtelen megjegyezni merre hány méter...

2018. aug. 6. 10:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit sétáltatod naponta? Szoktatok játszani is? A németjuhászt munkakutyának tenyésztették ki, kell neki feladatot is adni, hogy le tudja vezetni a feles energiáit.

"Ha dörög az ég el kell engedni mert megfojtja magát annyira fél."

Eleve nem kellene kikötni! A rossz viselkedés következhet abból is, hogy a lánc biztonságot ad neki és azt hiszi, hogy szabadon őrjönghet. Ugyanolyan, mint amikor a kutyák között egy kerítés van, őrjöngenek, ugatják egymást, de miután kinyitod a kaput mindegyikük lenyugszik, mert megszűnik a korlát közöttük (ami megakadályozza, hogy a kutyák kárt tegyenek egymásban) és bizonytalanok lesznek. A másik véglet, hogy a lánc frusztrálja, felkorbácsolja az agyát, mert nem mehet oda ahova akar és ezért őrjöng. Kutyától függ, hogy melyik végletről van szó, de az biztos, hogy a lánc valamilyen formában negatívan befolyásolja a viselkedését! Az első lépés az, hogy elfelejted a láncot, utána jöhet a nevelés.

2018. aug. 6. 15:36
 12/15 anonim ***** válasza:
65%

Emberek, légyszi akadjatok már le erről a "fajtatiszta"-témáról. Ebben az esetben most teljesen lényegtelen, fölösleges evvel szekálni a kérdezőt.

A válaszom pedig a kérdésre: Az a baja a kutyádnak, hogy nem foglalkozol vele eleget és szét unja magát. Értem én, hogy kerti kutya, de akkor is napi 2-3 órákat kellene sétáltatni, hogy "kiengedje a gőzt". Nagytestű és nagy mozgásigényű fajtát választottál, szóval akkor add meg neki amire szüksége van. A menhelyen nem mondták, hogy "miféle" kutya lesz ha megnő?

Na most már mindegy; ha tényleg változtatni szeretnél ezen, akkor el kell kezdened vele foglalkozni. Vidd sétálni naponta 2-3szor, és tanítsd rendszeresen, ha egyedül nem boldogulsz, menjetek kutyaiskolába. Vagy hívj házhoz kiképzőt.

De ez így nem állapot. Szegény kutya becsavarodik ettől az életmódtól, de mozgás, se ingerek. Úgyhogy evvel kezdened kell valamit...

2018. aug. 7. 02:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
*se mozgás, se ingerek
2018. aug. 7. 02:57
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem felesleges, utolsó. Ha ennyit nem tud a kutyákról, ennyire nincs tisztában azzal, amit csinálnia kéne, igenis helyre kell rakni MINDENT, de eleve nem kellett volna kutyát vennie, ha nem mozgatja, nem foglalkozik vele, láncra köti, és még a kutyának van "baja".
2018. aug. 7. 08:44
 15/15 anonim ***** válasza:
57%
A 12-es jól összeszedte. Gondold át, van-e erre időd, kedved. Ha van, mindenképp napi legalább két óra séta és egy jó óra játék, tanítás. A sétát kösd össze némi szocializációval, tehát találkozzon a fajtársaival. (Gondolom, még életében nem tette a menhely óta.) Ha ezt NEM tudod/akarod megtenni, akkor képzeld magad a helyébe! Ez így nem élet neki.
2018. aug. 7. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!