Baja lehet a kutyámnak? A többi lent.
Egy màr lassan 7 éves keverék kutyáról van szó akinek van egy kis súlyfeleslege. Mostanaban (nyáron) keveset mozog és még is gyorsan liheg. Ha nem liheg akkor néha amikor fújja ki a levegöt hallok valami kattogó hangot. Oldalasan fekszik a legtöbbet. Reggel 8-9 órától este 5-6 oráig fekszik. Este már eszik és iszik is. Amikor hallja hogy jövök akkor jön oda hozzám. De még ilyenkor is liheg. Szereti a fejét a földbe/fűbe nyomni.
Beteg vagy pedig rosszul viseli a nyári hőséget?
Állatorvosnak szóljak?
Ok.
De amugy ha kint vagyunk akkor szeret játszani velünk. Fetreng a fűben és szaladgál
Értem.
Figyeld a kutyusod egy kis ideig hogy nincs-e más panasza.
Jobb félni mint megijedni.
A lihegés az teljesen normális a melegben, akkor is lehet melege ha nem szaladgál. Az, hogy nem szívesen mozog is lehet a melegtől, lehet, hogy ő lustább fajta illetve a tulsuly is kozrejatszhat ebben.
A kattogó hangra nem tudok mit mondani.
A többi szerintem normális, főleg ha estére felélénkül. Ha fogyna ez kicsit az viszont jó lenne.
Valószínűleg csak nagyon melege van. Az én állataim sem mozognak reggeltől estig ilyenkor.
Vizezd be a bundáját, segíts neki, hogy hűtse magát.
Ha más tünete nincs, este élénk, eszik-iszik, nem hány, nincs hasmenése, akkor a meleg miatt lesz. Azért figyeld.
Este annyit mozog amennyit eddig is szokott.
A füle tövét szoktam leönteni vizzel de amikor látja hogy megyek felé a vizzel akkor fel kel és megy el máshova (nem nagyon szereti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!